Κικίλιας: Ανακοίνωσε τη δημιουργία μητρώου εμβολιασμών και τη διασύνδεση με τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας

Την δημιουργία «μητρώου εμβολιασμών και τη διασύνδεσή του με τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας» προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Βήμα” επισημαίνει ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση από τους νέους διοικητές των νοσοκομείων είναι γρήγορα και θετικά αποτελέσματα, παραδέχεται ότι “υπήρξαν και αστοχίες, αλλά τα λάθη διορθώνονται”, ενώ δηλώνει εντυπωσιασμένος από την αποσιώπηση και τη μη αναγνώριση εκ μέρους της αντιπολίτευσης της “θεσμοθέτησης της αξιολόγησης των διοικήσεων ανά τρίμηνο, μια δικλείδα ασφαλείας που θα λειτουργήσει προς όφελος όλων”.

Ακόμη αναφέρει ότι το νομοσχέδιο για την Υγεία “θα ρυθμίσει τις βασικές προκλήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας δίνοντας έμφαση στην πρόληψη”, ενώ δηλώνει εντυπωσιασμένος από την θετική ανταπόκριση της κοινωνίας στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και χαρακτηρίζει αξιοσημείωτο το γεγονός οτι “το 10% και πλέον των κλήσεων στο 1142 αφορά συμπολίτες μας που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα και ψάχνουν τον τρόπο”, υπογραμμίζοντας “εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε”.

Ο κ. Κικίλιας εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως “εχθρική” στην “υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης” επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η νυν κυβέρνηση διασφαλίζει την πρόσβαση των ασθενών “σε κάθε απαραίτητο φάρμακο με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι η Τουρκία “με την υπογραφή της συμφωνίας με τη Λιβύη αγνοεί και παραβιάζει κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου, στρέφοντας απέναντί της όλη τη διεθνή κοινότητα”.

Επίσης αναφέρεται στην “ψύχραιμη και αποφασιστική” αντίδραση της Ελλάδας, προσθέτει ότι η ΕΕ “οφείλει να δράσει με κυρώσεις προς την Τουρκία”, μιλά για τους συμμάχους της χώρας μας στην περιοχή “όπως το Ισραήλ, που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί” και καταλήγει τονίζοντας “οφείλουμε να αναβαθμίζουμε μόνιμα το αξιόμαχο και τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων μας”.

Πηγή: www.newsit.gr