ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων: Καλοδεχούμενη η πιρουέτα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ΝΔ με ανακοίνωσή της σχολιάζει την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στο θέμα της ψήφου των απόδημων. Κάνει λόγο για μια... «καλοδεχούμενη πιρουέτα».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζει με καυστικό τρόπο τον πολιτικό ελιγμό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για στροφή 180 μοιρών και… πιρουέτα. Μάλιστα τονίζει πως «θα είναι ένα σπουδαίο μήνυμα για την πατρίδα μας αν η πρόταση νόμου ψηφιστεί κι από τους 300 της Βουλής».

Υπενθυμίζουμε ότι το απόγευμα της Παρασκευής (18.10.2019) η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος παρουσία του Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε να υιοθετηθεί τη θέση του ΚΚΕ σε ό, τι αφορά στην ψήφο των ομογενών, ιδιαίτερα στο ζήτημα που έχει να κάνει στον χρόνο που θα πρέπει κάποιος να διαμένει στο εξωτερικό. click4more Εξελίξεις με την ψήφο των αποδήμων! «Ναι» της κυβέρνησης στην πρόταση του...

Η ανακοίνωση της  ΝΔ αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι η άρνησή του να δεχθεί την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού τον οδηγεί σε πολιτική απομόνωση, κάνει τη συνήθη στροφή 180 μοιρών και δείχνει διατεθειμένος να συζητήσει ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση σε ένα μείζον θέμα.

Την ίδια στιγμή συνεχίζει να ψεύδεται. Λέει ότι είναι το πρώτο κόμμα που έχει καταθέσει αναλυτική πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, όταν επί 4 χρόνια όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα, αλλά αγνόησε προκλητικά και τις τέσσερις προτάσεις που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή, τελευταία εκ των οποίων τον Φεβρουάριο του 2019.

Ας είναι. Καλοδεχούμενη η πιρουέτα. Θα είναι ένα σπουδαίο μήνυμα για την πατρίδα μας αν η πρόταση νόμου ψηφιστεί κι από τους 300 της Βουλής. Μένουμε σε αυτό. Τα υπόλοιπα τα ξέρουν οι πολίτες και τα κρίνουν».Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση της κυβέρνησης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Πρόταση τεσσάρων σημείων για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τα τέσσερα σημεία αποτελούν την κυβερνητική πρόταση για το θέμα και βάσει αυτών θα τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Διακομματική Επιτροπή που συνεδριάζει τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Όπως προκύπτει από την επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται δεκτό το αίτημα του ΚΚΕ να οριστούν ως προϋποθέσεις για συμμετοχή στις εκλογές, η ύπαρξη ελληνικού ΑΦΜ και η απουσία από την Ελλάδα να μην υπερβαίνει τα 30 έτη.

Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας αυξάνεται από 12 σε 15, ενώ ως εκλογικά κέντρα προτείνονται οι πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ με επιστολική ψήφο θα ψηφίζουν όσοι κατοικούν σε μεγάλη απόσταση από αυτούς τους χώρου

Πηγή: www.newsit.gr