Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ικανοποίηση για κυβέρνηση και Μητσοτάκη – Προβληματισμός για μεταναστευτικό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τρεις μήνες στην εξουσία συμπλήρωσε πριν από μερικές μέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δημοσκόπηση της Opinion Poll καταγράφει ικανοποίηση για την οικονομία, θετικές απόψεις για τον πρωθυπουργό και προβληματισμό για τους χειρισμούς στο μεταναστευτικό.

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 8-11 Οκτωβρίου, τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες στο βαρόμετρο της Opinion Poll, που παρουσίασε ο ραδιοφωνικός σταθμός Θέμα 104,6 και το protothema.gr, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης. «Πολύ ικανοποιημένοι» ήταν το 17,5% των ερωτηθέντων, «αρκετά ικανοποιημένοι» το 32,5%, «λίγο» το 22,3% και «καθόλου» το 24,7%.

Ικανοποιημένο από τις κινήσεις της κυβέρνησης στην οικονομία δηλώνει το 40,6%. Στη σχετική ερώτηση, «μάλλον ναι» δηλώνει το 22,3%, «μάλλον όχι» το 10,6% και «όχι» το 22%.

«Αγκάθι» για την κυβέρνηση αποδεικνύεται το μεταναστευτικό / προσφυγικό. Στην ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι ερωτηθέντες από την πολιτική της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, «όχι» απαντά το 52% και «ναι» μόλις το 6,8%. Μάλιστα, το 51% δηλώνει πως συμφωνεί με την κριτική πως η κυβέρνηση δεν έδειξε έτοιμη και καθυστέρησε στο συγκεκριμένο θέμα. Το ποσοστό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν συνυπολογιστεί και το 13,2% του «μάλλον συμφωνώ».

Στο ερώτημα για τη συνολική παρουσία και τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το 19,8% απαντά «πολύ», το 33,2% αρκετά, το 23,7% «λίγο» και το 22% «καθόλου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 45%, σε αντίθεση με το 21% που τάσσεται υπέρ του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας» είναι η απάντηση που έδωσε το 30,2%.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση τάσσονται υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, για την οποία παραπέμπεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Το 47% συμφωνεί με την πρωτοβουλία της ΝΔ και το 19,4% διαφωνεί.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό (64,9%) που συμφωνεί με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων. Το 11% «μάλλον» συμφωνεί, το 16,4% διαφωνεί.

Σε ό,τι αφορά στη στάση της κυβέρνησης για την τουρκική προκλητικότητα, το 22,2% δηλώνει ικανοποιημένο (22,8% δηλώνει μάλλον ικανοποιημένο), ενώ το 30,5% δεν είναι ικανοποιημένο.

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll «μετρά» και τη γνώμη των πολιτών για τους υπουργούς. Πρώτος σε θετικές απόψεις είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (59%), ακολουθεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (55%) και ακολουθεί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης (53%).

Ακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση opinionpoll_gallop_october

Πηγή: www.newsit.gr