Δημοσκόπηση: 13,5% μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Σχεδόν 7 στους 10 ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θετικό πρόσημα για τις πρώτες 80 ημέρες της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτυπώνει δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.
Προβάδισμα 13,5 μονάδων έχει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.
Τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε θετική κατεύθυνση εκτιμά το 64%.

Θετική γνώμη για την κυβέρνηση και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη καταγράφει και η νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά για τον ΣΚΑΙ, και η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Μόλις το 31% θεωρεί ότι δεν υπήρξε στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων στην υπόθεση – Προβάδισμα 13,5 μονάδων έχει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε θετική κατεύθυνση εκτιμά το 64%

Προβάδισμα 13,5 μονάδων δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Στην πρώτη μέτρηση της εταιρείας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% στην πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 26%.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜεΡΑ25 με 4% και η Ελληνική Λύση είναι στο 3%.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Novartis, to 48% θεωρεί (σίγουρα ναι και μάλλον ναι) ότι υπήρξε στοχοποίηση πολιτικών προσώπων, το 21% θεωρεί ότι δεν γνωρίζει και το 31% θεωρεί ότι σίγουρα ή μάλλον δεν υπήρξε.

Το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα κινούνται σε θετική κατεύθυνση ενώ στα αξιοσημείωτα ευρήματα είναι ότι το 39% των πολιτών θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν λίγο ή πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμεναν.

Υπενθυμίζεται πως και στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την ΔΕΘ, η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγάλη.

14,5%: Τόση είναι η διαφορά με την οποία προηγείτο το κυβερνών κόμμα στην έρευνα της 17ης Σεπτεμβρίου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Τα στοιχεία της δημοσκόπησης ανέλυσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος.

Πιο συγκεκριμένα, τα κυριότερα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν πως η νέα κυβέρνηση χαίρει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών.

Έξι στους δέκα κρίνουν θετικά το έργο της και πιο συγκεκριμένα 61,4% θετικά, 61,4 θετικά, 24,4% αρνητικά,5,9% ούτε το ένα ούτε το άλλο. Επιπρόσθετα, στο ερώτημα πώς κρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση το 23,8% απάντησε θετικά, 52.6 αρνητικά και 6,8 ούτε το ένα ούτε το άλλο.Η πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την δημοσκόπηση

ΝΔ: 36,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,9%
ΚΙΝΑΛ: 6,4%
ΚΚΕ: 4,8%
ΜέΡΑ 25: 4,3%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,1%
ΑΝΤΑΡΣΙΑ: 1,1%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 4%
ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ – ΑΠΟΧΗ: 3,2%
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ: 14,8%Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46,5% έναντι 25,9% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 20,7% απαντά «κανένας από τους δύο».Πώς αξιολογήθηκε η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Το 46,5 % κρίνει θετικά (σίγουρα ή μάλλον) την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έναντι 14,6% που την κρίνει αρνητικά (σίγουρα ή μάλλον).Πώς αξιολογήθηκε η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ

Το 22,1 % κρίνει θετικά (σίγουρα ή μάλλον) την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έναντι 36,9% που την κρίνει αρνητικά (σίγουρα ή μάλλον).Η αξιολόγηση για την πορεία της κυβέρνησης

Το 61,4% κρίνει θετικά (σίγουρα ή μάλλον) τη μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης έναντι 24,4% που την κρίνει αρνητικά (σίγουρα ή μάλλον).Η εικόνα των πολιτικών αρχηγών σύμφωνα με την δημοσκόπηση

Η κατάταξη των πολιτικών αρχηγών με βάση την ευνοϊκή γνώμη των πολιτών είναι:

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 45,5 %
Α.ΤΣΙΠΡΑΣ 35,6%
Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 22,7%
Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ 22,5%
Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ 19,9%
Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 10,8%Η αξιολόγηση του έργου των υπουργών

Με βάση τη θετική και μάλλον θετική γνώμη  προηγούνται:

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ): 47,4%
Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ (ΥΓΕΙΑΣ): 43,4%
Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ (ΠΑΙΔΕΙΑΣ): 41%
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ) 39,4%
ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ) 39,1%
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ)  37,1%

Πηγή: www.newsit.gr