ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Το σενάριο των Γάλλων που «βάζει» την Ελλάδα στο παιχνίδι της τρομοκρατίας!


Για την κατάσταση ασφαλείας και τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται συζήτησε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με τους συναρμόδιους υπουργούς. Αφορμή της σύσκεψης ήταν φυσικά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι.

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου!

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, σήμερα, στις 12.00, ο Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα και τον διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Ρουμπάτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα και τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σε λίγη ώρα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο.

Στο… κόκκινο οι ελληνικές αρχές

Σε διαρκή σύσκεψη και εγρήγορση βρίσκονται απο το πρωί τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, μετά τις αιματηρτές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό απο πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.

Ειδικότερα, απο τις γαλλικές υπηρεσίες έχει ζητηθεί απο τις ελληνικές αρχές να ελέγξουν αν έχουν περάσει απο την χώρα μας δύο συγκεκριμένα άτομα, που τους απασχολούν στο πλαισιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ταυτόχρονα έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απο τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να προκαλει ανησυχία για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπηματος στην Ελλάδα, αλλά οι αρχές είναι σε στενή επαφή με τις αλλες χώρες και είναι σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ: Εκτροχιασμός τρένου με πέντε νεκρούς στη Γαλλία!

ΣΟΚ: Αυτός είναι ο ένας Τζιχαντιστής που ήταν στην Ελλάδα!