«Λίφτινγκ» για τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή. Νέα πρόσωπα το 40% των βουλευτών της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρώτη φορά… κοινοβουλευτικά για πολλούς από τους 158 βουλευτές που εξέλεξε η Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το σχεδόν 40% των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είναι… πρωτάκια, αφού εκλέγονται για πρώτη φορά στη Βουλή. Πρόκειται για τους 59 από τους 158 βουλευτές που εξέλεξε η ΝΔ. Το μέσο όρο της ηλικίας τους είναι τα 49 χρόνια.click4more Ορκωμοσία νέας Βουλής: Πως ορκίστηκαν οι βουλευτές – Όλα όσα έγιναν

Οι νέοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι 50 άνδρες και 9 γυναίκες -από τις συνολικά 25 γυναίκες που εξελέγησαν-, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας και των 158 βουλευτών είναι τα 53 χρόνια.

Η ανανέωση της ΝΔ είναι και ηλικιακή, καθώς 19 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων -είναι δηλαδή γεννημένοι στη δεκαετία του ‘80- ενώ πέντε εξ αυτών είναι γυναίκες. Πρόκειται για τις Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, Κατερίνα Μονογυιού, Στεργαινή Μπίζιου, Άννα Ευθυμίου και Νίκη Κεραμέως.

Επίσης 46 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των 40άρηδων, καθώς έχουν γεννηθεί στη δεκαετία του ‘70.

Click4more: Βουλή: Ο Ψαραντώνης, ο μαυρισμένος Παπανδρέου, ο Βαρουφάκης και οι υπέρλαμπρες παρουσίες

Ο δε νεότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και είναι ο 29χρονος Ευάγγελος Λιάκος, κάτοχος πτυχίου από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π).

Πρωτοεισερχόμενοι είναι επίσης πέντε βουλευτές που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εκλογή τους στις μονοεδρικές περιφέρειες. Στα Γρεβενά ο Ανδρέας Πάτσης, στην Κεφαλονιά ο Παναγής Καππάτος, στη Ζάκυνθο ο Διονύσης Ακτύπης, στη Σάμο ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, στη Φωκίδα ο Ιωάννης Μπουγάς.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία κέρδισε και τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες.

Πηγή: www.newsit.gr