Λευκός Οίκος: Τι είπε ο Τραμπ στο τηλέφωνο στον Μητσοτάκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί να ήταν κάτι το τυπικό, όμως στο τηλεφώνημα του Ντόναλντ Τραμπ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογή του στην πρωθυπουργία ειπώθηκαν πολλά.

Αφού έγινε γνωστή η επικοινωνία των δυο ανδρών από την Αθήνα και ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται τι ειπώθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τη μεθεπομένη της εκλογικής νίκης του. Ο κ. Τραμπ τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη για του «δώσει τα συγχαρητήριά του», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του. «Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την κοινή βούλησή τους να εργαστούν μαζί και να συνεχίσουν τη σθεναρή συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας», κατά την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.Τραμπ: Κι εγώ είχα τους ίδιους στόχους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στον κ. Τραμπ ότι η προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η τόνωση των επενδύσεων. Ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι αυτοί ήταν και οι δικοί του στόχοι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την ανάγκη συνέχισης και εμβάθυνσης των εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: www.newsit.gr