Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο «στρατηγός» σε νέο στρατηγείο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο κομβικός ρόλος που αναλαμβάνει στην νέα κυβέρνηση ως υπουργός Εσωτερικών ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πολύ κρίσιμη και κομβική θεωρείται η παρουσία του Τάκη Θεοδωρικάκου στο νέο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα του εκλογικού νόμου, αλλά και τις επιπτώσεις που είχε η εφαρμογή της απλής αναλογικής στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr καταρτίζεται ήδη νομοσχέδιο, το οποίο θα οδηγηθεί άμεσα στη Βουλή, αφού όμως προηγηθεί κύκλος επαφών με την ΚΕΔΕ και τους νέους Περιφερειάρχες. Θεωρείται βέβαιο πως σε αυτές τις επαφές θα βρεθεί πεδίο συνεννόησης, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων και Περιφερειαρχών ανήκουν στη ΝΔ ή υποστηρίχθηκαν από αυτήν.

Κομβικό σημείο στο σχέδιο της κυβέρνησης και του νέου υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, θεωρείται πως θα είναι η στρατηγική για εδραίωση της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη -και ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα αναλάβει το βάρος να το φέρει εις πέρας- να μην κάνει το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που στα σχεδόν 5 χρόνια της εξουσίας του δεν «έχτισε» στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. .