Εκλογές 2019: Αυτές είναι οι άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες της ΝΔ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μειώσεις σε φόρους, ελάφρυνση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να μην «ανοίξουν» οι φυλακές, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών. Αυτές είναι οι βασικές κυβερνητικές προτεραιότητες της ΝΔ, καθώς θα περιληφθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου κι εφόσον, βέβαια, αναδειχθεί νικήτρια και σχηματίσει κυβέρνηση.

Τούτα αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Σκάι, ενώ κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ανατολική Αττική επέμεινε ότι ζητάει ισχυρή εντολή, η οποία – όπως είπε – όσο πιο ισχυρή είναι τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι απαιτήσεις για την επόμενη μέρα.

Ενδιαφέρον έχει, εξάλλου, το αυστηρό μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων. Όπως τόνισε, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα επιβάλλει την πιστή και χωρίς καμία εξαίρεση τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για να θωρακιστούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων τους.  click4more Δημοσκόπηση Pulse: Εννιά μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και θύμισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που επέβαλε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την αδήλωτη εργασία», το οποίο τότε χαρακτηρίστηκε ως υπερβολικό μέτρο από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «θα δώσει επαρκή κίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε ο πλούτος και η ευημερία να μοιράζεται δίκαια μεταξύ των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων», συγκροτώντας ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» μεταξύ εργαζομένων κι επιχειρήσεων. Επίσης, ως προς τις επενδύσεις, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να πληρούν δύο απαρέγκλιτες προϋποθέσεις. «Πρώτον, η ανάπτυξη να είναι συμμετοχική, δηλαδή να είναι κερδισμένοι και ο κόσμος της εργασίας και ο κόσμος των επιχειρήσεων και δεύτερον, η ανάπτυξη να προστατεύει τα βασικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι το περιβάλλον».

Click4more: Δημοσκόπηση Pulse: Τα σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ

Η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη έρχεται ως συνέχεια της εκτενούς αναφοράς του για τις εργασιακές σχέσεις στην ομιλία του Ελευσίνα, κατά την οποία έστειλε τέσσερα μηνύματα σε όσους επιχειρηματίες παραβιάζουν σήμερα την νομοθεσία: «Πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν θα χωρούν με κυβέρνηση ΝΔ. Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν θα νοούνται. Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν θα συγχωρούνται. Και η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν θα επιτρέπεται. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε, επίσης, με επιτακτικό τρόπο τις μεγάλες επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα».

Σήμερα ξεκινάει η τριήμερη περιοδεία του κ. Μητσοτάκη σε Θράκη και Μακεδονία και το Σάββατο θα συναντήσει όλους τους υποψήφιους βουλευτές στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Πηγή: www.newsit.gr