Ανδρέας Παπανδρέου: 23 χρόνια από τον θάνατό του – Μνημόσυνο στο Α' Νεκροταφείο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ. Επιμνημόσυνη δέηση έγινε στο Α" Νεκροταφείο και στο Καλέντζι, ενώ σχόλιο για την επέτειο του θανάτου του έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου τίμησαν οι δικοί του άνθρωποι, καθώς σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής και εμβληματικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ.

Στο Α’ Νεκροταφείο έγινε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία της Δήμητρας Λιάνης, της χήρας του Ανδρέα Παπανδρέου. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη από τους παριστάμενους, ενώ στο μνήμα του άφησαν πολλά λουλούδια και μια ελληνική σημαία. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία για άλλη μια φορά μελών της οικογένειας του Ανδρέα Παπανδρέου.


Μνημόσυνο στην μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου έγινε και στο Καλέντζι της Αχαϊας με γιο του Γιώργο Παπανδρέου να δίνει το παρών.

Μάλιστα, το Κίνημα εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο Ανδρέας ένωσε τους Έλληνες. Έγραψε ιστορία μαζί με το λαό, για το λαό. Το έργο και η προσφορά του στον Ελληνισμό και τη χώρα, όπως και η συμβολή του στην ενότητα του λαού μας, αποτελούν παρακαταθήκη για κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη. Τους πραγματικούς ηγέτες, τους αναδεικνύει ο λαός. Η ιστορία το έχει καταγράψει».

Τσίπρας: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπενθύμισε ότι ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει δεξιά

Με δύο αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twiter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα 23 χρόνων από τον θάνατό του, και έκανε και τη σύνδεση με την παρούσα πολιτική συγκυρία.

«Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου» αναφέρει στο πρώτο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Η Αριστερά είχε πάντα μια σχέση αγάπης και μίσους μαζί του. Η ιστορία έχει ήδη αποτιμήσει τους λόγους. Η αλήθεια πάντως είναι ότι κατάφερε να συσπειρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου».

Στο δεύτερο μήνυμά του ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου, απέναντι στη ΝΔ του Μητσοτάκη, υπενθύμισε ότι ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει δεξιά και ότι η Ελλάδα ανήκει στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Στους μη προνομιούχους όπως έλεγε τότε, στους πολλούς, όπως θα λέγαμε σήμερα».

Με πληροφορίες από το thebest.gr

Πηγή: www.newsit.gr