Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Οι δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα συμβόλαιο μεταξύ εργαζομένων κι επιχειρήσεων. Μειώσεις φόρων επίσης για εργαζομένους και επιχειρήσεις. Ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς κι άρα περισσότερα έσοδα από φόρους κι εισφορές για το Δημόσιο. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του σχεδίου της ΝΔ για την επόμενη μέρα, όπως τα παρουσίασε από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε μια εκδήλωση με την οποία άνοιξε κι επισήμως η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τη ΝΔ κι αφού ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η Αχαΐα θα είναι η μία από τις τρεις περιφέρειες όπου έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος βουλευτής (σ.σ.: η δεύτερη είναι ο Δυτικός Τομέας της Β’ Αθήνας), απηύθυνε παράλληλα προσκλητήριο στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, βάζοντας ως στόχο την αυτοδυναμία.

«Η οικονομία απαιτεί σωστές αποφάσεις και γρήγορα αποτελέσματα. Για να τα πετύχω, χρειάζομαι και ζητώ μια ισχυρή εντολή, την οποία ζητώ από όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές. Γιατί σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους ούτε για πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, βάζοντας ο ίδιος τον τίτλο στην ομιλία του: «Ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα». click4more Εκλογές 2019: Πως αλλάζει ο εκλογικός «χάρτης» – Τα βαριά ονόματα που...

Θέτοντας μάλιστα κατά τον ίδιο το δίλημμα των εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως από τη μία πλευρά είναι η λογική «φόροι, φόροι, φόροι» του ΣΥΡΙΖΑ κι από την άλλη το σχέδιο της ΝΔ, με λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που θα φέρουν νέες δουλειές.

Ειδικά για την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα υπάρξουν τέσσερα βήματα: μείωση φόρων, απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας με γρηγορότερη αδειοδότηση των επενδύσεων, να πάψει το κράτος να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης, αλλά και η αποκατάσταση της ρευστότητας μέσα από τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και την οριστική λύση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά και την αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ειδικά για το Ελληνικό, υπογράμμισε ότι θα είναι το πρώτο έργο που θα ξεμπλοκάρει την πρώτη κιόλας εβδομάδα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις του για το φορολογικό σύστημα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως συνοψίζονται στη διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα, στη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, στην καθιέρωση αφορολόγητου 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και εφάπαξ ενίσχυσης 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται εφεξής, στη μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 20% και των μερισμάτων στο 5%, στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ οριζόντια κατά 30% και στα κίνητρα για τις επιχειρήσεις (π.χ. υπεραποσβέσεις, διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη κτλ.).

Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιοδεύσει στην Ηλεία, ενώ το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις εκδηλώσεις που έχουν προαναγγελθεί με τη συμμετοχή πολιτών και τον ανοιχτό διάλογο με τον κ. Μητσοτάκη. Έως το τέλος της εβδομάδας, εξάλλου, αναμένεται να έχουν κλείσει και οι τελευταίες εκκρεμότητες για τα ψηφοδέλτια, προκειμένου ν’ ανακοινωθούν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές και να ξεκινήσουν την προεκλογική μάχη.

Πηγή: www.newsit.gr