Handelsblatt: Σύντομα ο Μητσοτάκης ίσως πακετάρει τα πράγματά του για Μαξίμου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μείωσης των φόρων και εκσυγχρονισμού του κράτους», αναφέρει μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε εκτενές αφιέρωμά της στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές προκάλεσαν μεγάλη ανακούφιση στους επιχειρηματικούς κύκλους», αναφέρει μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας τα εξής: «Κι ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους με εκλογικά δώρα, όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις και οι αυξήσεις των συντάξεων, αλλά και την τελευταία στιγμή με προσοδοφόρες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, οι επενδυτές βασίζονται στην αλλαγή εξουσίας».click4more

Ο έμπειρος ανταποκριτής της Handelsblatt στην Αθήνα, Gerd Hoehler επισημαίνει ότι κ. Μητσοτάκης έχει πολλές πιθανότητες να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εθνικές εκλογές. «Αν οι δημοσκόποι έχουν δίκιο, σύντομα πρέπει να πακετάρει τα πράγματά του» αναφέρει το δημοσίευμα και περιγράφει έναν πίνακα ζωγραφικής, «μία αφηρημένη ελαιογραφία του Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Αδαμάκου» που βρίσκεται στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στην Πειραιώς.

«Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει μια διαφορετική οικονομική πολιτική», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, στην πρώτη του συνέντευξή του σε διεθνές μέσο μετά τη νίκη στις Ευρωεκλογές.

«Με χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα επιτύχουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την σημερινή κυβέρνηση», καταλήγει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: www.newsit.gr