Όλος ο χάρτης είναι μπλε, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το πρώτο σχόλιο πηγών του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα του β" γύρου των εκλογών αναφέρει πως λόγω αποχής δεν εξάγονται ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα.

Στην αποχή και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ την δυσκολία να «εξαχθούν τα όποια πολιτικά συμπεράσματα».

Την στιγμή που όλες οι περιφέρειες -με εξαίρεση την Κρήτη- έχουν βαφεί στα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζονταν να σημειώσουν πως «στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο».

Οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου επιχειρούσαν να μειώσουν τόσο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών -που οδηγεί στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών- όσο και το β’ γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, λέγοντας πως «η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών», οπότε «ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός».

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί εκ νέου το ίδιο δίλημμα που χρησιμοποίησε και πριν τις ευρωεκλογές, δηλαδή «Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές».

Ιδού πώς σχολιάζει το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ:

«1. Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα όποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν. Εξάλλου, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος, όπως μας έδειξαν και οι εκλογές του 2014.

2. Στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα διπλασιάζει το ποσοστό του, ενώ και η Ρένα Δούρου το αυξάνει σημαντικά.

3.Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλημμα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές».

Πηγή: www.newsit.gr