Αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Λιντζέρης λόγω Βενιζέλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο κ. Λιντζέρης κάνει λόγο για "εξοβελισμό" του Ευάγγελου Βενιζέλου και κατηγορεί την Φώφη Γεννηματά για "σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ".

Την απόφασή του να αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β’ περιφέρεια Πειραιά γνωστοποιεί με γραπτή ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης.

Ο κ. Λιντζέρης αποδίδει τον «εξοβελισμό» -όπως λέει χαρακτηριστικά- του Ευάγγελου Βενιζέλου στην «ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα» και κατηγορεί την Φώφη Γεννηματά ότι μετατρέπει το ΚΙΝΑΛ «σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα«.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λιντζέρης ήταν στην ομάδα των βουλευτών που στις αρχές Νοεμβρίου του 2011 ουσιαστικά ανέτρεψε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, μετά την ανακοίνωσή του για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το πρώτο μνημόνιο. Τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ είχε αρχικά υποστηρίξει την κίνηση Παπανδρέου, έκανε στροφή 180 μοιρών δηλώνοντας: «Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μία ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Λιντζέρης δήλωνε: «Ο Παπανδρέου είναι παρελθόν».

Διαβάστε ολόκληρη η δήλωση που έκανε σήμερα ο κ. Λιντζέρης:

Αναλυτικότερα, ολόκληρη δήλωση του κ. Λιντζέρη έχει ως εξής

«O εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα.

Η κα Γεννηματά χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης. Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.

Δεν ενδιαφέρεται αν αυτές οι μεθοδεύσεις συρρικνώνουν την απήχηση και επιρροή του κινήματός μας. Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά. Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια.

Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β’ περιφέρεια Πειραιά είναι πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη».

Πηγή: www.newsit.gr

br