Βενιζέλος: Το άγριο παρασκήνιο της ρήξης με την Γεννηματά.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι εκτός ΚΙΝΑΛ και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις έχουν -όπως πάντα- το δικό τους ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Οι λόγοι της ρήξης που έφεραν την "έκρηξη". Ξεκίνησαν και οι πρώτες αντιδράσεις εντός ΚΙΝΑΛ.
Αποχωρήσεις, προβληματισμός και... οργιάζουν τα σενάρια για την επόμενη μέρα.

Η εξέλιξη ήταν για πολλούς αναμενόμενη συν τω χρόνω, αλλά όχι αυτή τη στιγμή. Ιδιαίτερα με δεδομένο ότι η τρίτη θέση για το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές έβαλε ψηλά τον πήχη για τις εθνικές εκλογές. Φώφη Γεννηματά και Ευάγγελος Βενιζέλος οδηγούνται, ωστόσο, σε οριστική ρήξη, με αφορμή την απόφαση της επικεφαλής του ΚινΑλ να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη και όχι τον κ. Βενιζέλο.Βενιζέλος – Γεννηματά: Οι λόγοι της ρήξης και οι πρώτες αντιδράσεις

Η αιτία, ωστόσο, φέρεται να είναι η απόφαση που ανακοίνωσε η κυρία Γεννηματά στον κ. Βενιζέλο κατά τη σύντομη συζήτησή τους: Ότι θα επιδιώξει μια διαφορετική πολιτική στρατηγική από αυτήν που πρεσβεύει ο ίδιος. «Θέλει να κάνει το ΚινΑλ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος. click4more Βενιζέλος: Ατελείωτο πάρτυ στο Twitter για το διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ!

Ο οποίος επιπλέον ανοίγει την πόρτα της εξόδου από το ΚινΑλ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να ευχηθώ καλή επιτυχία σ’ αυτό το σχέδιο, αλλά ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά, γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της πατρίδας».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, επίσης, ο κ. Βενιζέλος στη δήλωσή του, η κυρία Γεννηματά τού πρότεινε να συμπεριληφθεί στην τελευταία, τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚινΑλ, ενώ ομολόγησε πως «έχουμε διαφορετική γραμμή ως προς το μέλλον του ΚινΑλ», φωτογραφίζοντας έτσι – σε συνδυασμό με την αναφορά σε «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» – ενδεχόμενη συμπόρευση της Χαριλάου Τρικούπη με την Κουμουνδούρου μετεκλογικά και άρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ, στην περίπτωση που εκείνη δεν είναι αυτοδύναμη.

Άγνωστο παραμένει ακόμη πώς θ’ αντιδράσουν τα κορυφαία στελέχη του ΚινΑλ, αλλά και τα στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο, δεδομένου ότι οι ραγδαίες εξελίξεις «μούδιασαν» τους περισσότερους.

Ήδη πάντως ο Μάνος Επιτροπάκης, ο οποίος ανήκει στον πυρήνα των «βενιζελικών» στελεχών και θα ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚινΑλ στην Α’ Αθήνας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο. Κατά πληροφορίες, έντονο προβληματισμό για τις εξελίξεις εκφράζει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες, παρά την επανεκλογή του στην Ευρωβουλή, συζητούσε με την κυρία Γεννηματά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να συνδράμει προεκλογικά και εν όψει των εθνικών εκλογών το ΚινΑλ.

Βενιζέλος

Βενιζέλος

Απομένει, επίσης, να φανεί εάν και σε ποιο βαθμό μπορεί να επηρεάσει η ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου το ΚινΑλ στα αυτοδιοικητικά μέτωπα που είναι ανοιχτά εν όψει του αυριανού β’ γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Περδικάρης
Φωτογραφίες: Intime

Πηγή: www.newsit.gr