Μητσοτάκης: "Δεν είναι 13η σύνταξη, αλλά θα ψηφίσουμε για όσους έχουν ανάγκη" video

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΔ.

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι το κόμμα του πρόκειται να ψηφίσει τουλάχιστον το μέτρο για τη «13η σύνταξη», μολονότι δεν τη θεωρεί παρά μόνον ένα προεκλογικό τέχνασμα της κυβέρνησης με επιδοματικό χαρακτήρα, αλλ’ αυτό δεν σημαίνει πως η ΝΔ θα βρεθεί απέναντι – όπως είπε – σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.Μητσοτάκης: «Δεν έχω λόγο να ζητήσω συγγνώμη για τον πατέρα του Τσίπρα»

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν ζητάει συγγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε σχετικά με την οικογένειά του στη Βουλή, αφού, αφενός θεωρεί ότι προκλήθηκε από τον πρωθυπουργό, αφετέρου αποκάλυψε ότι είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον κ. Τσίπρα για το ύφος στο οποίο θα κινηθεί η προεκλογική αντιπαράθεση, αλλά ο πρωθυπουργός δεν τήρησε όσα είπε.

Κάλεσε, επίσης, τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί το ίδιο βράδυ της 26ης Μαΐου, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί στην ευρωκάλπη, και να προκηρύξει εθνικές εκλογές, διότι, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έβαλε ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης από τους πολίτες κι έτσι, σε περίπτωση ήττας, δεν θα έχει η κυβέρνησή του νομιμοποίηση.

Σε ερώτηση του newsit.gr σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι στόχος της ΝΔ είναι να εκλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους περιφερειάρχες και να μην αφεθεί κάποια περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς ως κυβέρνηση και να εφαρμόσει το αναπτυξιακό κι επενδυτικό της σχέδιο σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να κάνουν ελεύθερα την επιλογή τους στην κάλπη των δημοτικών εκλογών – εκτός από τους τρεις μεγάλους δήμους, οι οποίοι επίσης έχουν πολιτική σημασία για τη ΝΔ – αλλά να στηρίξουν το κόμμα του στις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές.Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τις ευρωεκλογές, τόνισε ότι δεν χρειάζεται τις δημοσκοπήσεις για να διαπιστώσει ότι το μήνυμα των πολιτών είναι πως χρειάζεται μια ισχυρή πολιτική αλλαγή και γι’ αυτό ζήτησε «ευρεία και μεγάλη εκλογική νίκη». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν μένει άλλο περιθώριο στον κ. Τσίπρα από το να παραιτηθεί εάν ηττηθεί στις 26 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι να προκηρύξει εκλογές.click4more Μητσοτάκης: «Γι’ αυτό δεν πρέπει να πάει καμία Περιφέρεια στα χέρια του...

Χαρακτήρισε ως «προεκλογικό επίδομα που δίνεται με ξεδιάντροπο τρόπο» την περίφημη «13η σύνταξη» της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να τη μοιράζει μαζί με τα ψηφοδέλτια έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή των εκλογών». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι οποιαδήποτε βοήθεια για κάποιον που την έχει ανάγκη είναι χρήσιμη και απαραίτητη και γι’ αυτό η ΝΔ θα στηρίξει το μέτρο, καθώς υπενθύμισε ότι και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ήταν πολιτική της ΝΔ.

Επίσης, κάλεσε για μία ακόμη φορά τον πρωθυπουργό να στηρίξει την τροπολογία της ΝΔ για το αφορολόγητο, το οποίο, όπως είπε, δεν πρόκειται να μειωθεί από την κυβέρνησή του, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι τα μέτρα που προβλέπει η κυβέρνηση για το 2020 δεν δεσμεύουν τη ΝΔ, η οποία θα καταθέσει το δικό της προϋπολογισμό εάν κερδίσει τις εκλογές. Άλλωστε, άφησε αιχμές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ν’ αφήσει νάρκες στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως αυτή της ΔΕΗ.

Τόνισε ότι παραμένουν ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα της ασφάλειας και γι’ αυτό το λόγο δεσμεύτηκε ότι με την κυβέρνησή του θα προμηθευτεί η ΕΛΑΣ νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα και 1.000 νέα περιπολικά, ότι θα επανέλθει η «Ομάδα Δέλτα» και θα ενισχυθεί η «Ομάδα ΔΙΑΣ», καθώς και ότι θα προσληφθούν 1.500 νέοι κι ετοιμοπόλεμοι αστυνομικοί.Ο Τσίπρας και το… σκάφος

Με αφορμή τις διακοπές Τσίπρα στο κότερο Παναγόπουλου, τόνισε – επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό – ότι ο διαχωρισμός που επιχειρεί εκείνος μεταξύ των πολλών και των ελίτ είναι αυτός που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά στην Ευρώπη. «Ακούω τον κ. Τσίπρα κι είναι σαν ν’ ακούω τη Λεπέν ή τον Όρμπαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι με όλους κι όχι με τους πολλούς. «Ήρθε στην κυβέρνηση πάνω στην καρότσα ενός αγροτικού φορτηγού, φωνάζοντας go back, κυρία Μέρκελ και φεύγει από την εξουσία καπνίζοντας πούρα και κάνοντας διακοπές σε θαλαμηγούς», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Επισήμανε πως δεν μετανιώνει για την πρόταση μομφής κατά του Πολάκη, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που «έβγαλε στη Βουλή τον Πολάκη που έκρυβε μέσα του», ενώ χαρακτήρισε την αναμέτρηση των δύο αρχηγών στη Βουλή ως «χρήσιμη, ακόμη κι αν άφησε σε κάποιους άσχημη γεύση». Προς τούτο, επέμεινε ότι «δεν θα εκλαμβάνουν πια την ευγένειά μου ως αδυναμία και καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη» και υπογράμμισε πως ναι μεν πρέπει να μείνουν απ’ έξω από την αντιπαράθεση «πατεράδες κι οικογένειες» και πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη που δεσμεύει τον κ. Τσίπρα, αλλά υπενθύμισε τις χυδαίες επιθέσεις που εδώ και τρία χρόνια, όπως είπε, δέχεται η σύζυγός του κι εκπορεύονται από τον πρωθυπουργό και τα υπόγεια του Μαξίμου.Αναδρομικά και εθνικές υποθέσεις

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος ότι οι δικαστικές αποφάσεις θα γίνουν σεβαστές, ενώ χαρακτήρισε υποκριτική την πολιτική της κυβέρνησης στο εν λόγω ζήτημα.

Για τα ελληνοτουρκικά, επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις της ΕΕ και των συμμάχων της απέναντι στην Τουρκία και να υπάρξει μια αξιόπιστη συζήτηση με την Άγκυρα, αρκεί να υπάρχει διάθεση και από την απέναντι πλευρά.

Για τη Βόρεια Μακεδονία και τη συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ότι η ΝΔ διατηρεί το δικαίωμα το βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ, καθώς και ότι θα προστατεύσει ως κυβέρνηση το brand «Μακεδονία» για την Ελλάδα και τις επιχειρήσεις της.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και η ΝΔ δεν είναι εναντίον των συλλογικών διαπραγματεύσεων κι αντιθέτως πως δεν διαπραγματεύεται την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, δίνοντας επιπλέον κίνητρα – φορολογικά και άλλα – στις επιχειρήσεις που μοιράζουν τα κέρδη τους στους εργαζομένους.Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή: www.newsit.gr