Δημοσκόπηση: Πάνω από 10 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις βουλευτικές εκλογές δίνει νέα δημοσκόπηση. 9,1% η διαφορά για τις εθνικές εκλογές, 10,8% για τις ευρωεκλογές.

Η νέα δημοσκόπηση από την εταιρία Marc δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής. Σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 10,8%.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,6%, το Κίνημα Αλλαγής 6,7%, η Χρυσή Αυγή 5,4% και το ΚΚΕ 4,7%.

Το ΜέΡΑ25, του Γιάνη Βαρουφάκη, λαμβάνει 1,6%, η Ένωση Κεντρώων 1,5% και η Ελληνική Λύση, του Κυριάκου Βελόπουλου, 1,5%. Το Ποτάμι συγκεντρώνει 1,1%, οι Οικολόγοι 1%, «Άλλο κόμμα» δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,5%, «Λευκό ή Άκυρο» το 2,5%. Το 4,8% των ερωτηθέντων λέει ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ το 17,7% δεν έχει αποφασίσει.

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9,1 μονάδες, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, ενώ Ένωση Κεντρώων και Ελληνική Λύση είναι κοντά στο 3%.

Πηγή: www.newsit.gr