Κρίσιμα 24ωρα για την Ελλάδα – Κατατίθενται οι Ελληνικές προτάσεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία από τις κρισιμότερες ημέρες είναι η σημερινή για την ελληνική κυβέρνηση, στον αγώνα που δίνει για συμφωνία με τους δανειστές.

Μπορεί ο χρόνος για την Ελλάδα να τελειώνει την Κυριακή, ωστόσο μέχρι τότε θα πρέπει να γίνουν πολλά, καθώς η όποια συμφωνία θα πρέπει να κλειδώσει πρώτα σε επίπεδο Eurogroup και έπειτα σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμμένουν στη σκληρή και αδιάλλακτη στάση τους δίνοντας αυστηρό τελεσίγραφο προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για κατάθεση άμεσα της νέας ελληνικής πρότασης.

Η ελληνική πρόταση θα πρέπει να είναι ικανή για να αποτελέσει τη βάση για συμφωνία με τους δανειστές.

Παράλληλα, η Ελλάδα κατέθεσε ήδη από χθες επίσημο αίτημα στον ESM για χορήγηση πλήρους προγράμματος τριετούς διάρκειας για την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών.

Τα ευρωπαϊκά όργανα έχουν ήδη κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την αξιολόγηση του ελληνικού αιτήματος για χορήγηση νέου δανείου, μετά την εντολή του ESM προς Κομισιόν και ΕΚΤ να εξετάσουν την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό που μένει είναι να σταλεί σήμερα η ελληνική πρόταση, καθώς από το περιεχόμενό της θα κριθεί εάν είναι εφικτή η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σε περίπτωση που Αθήνα και δανειστές βρουν κοινό τόπο, είναι βέβαιο πως θα ασκηθούν νέες πιέσεις στην κυβέρνηση για άμεση ψήφιση από τη Βουλή και εφαρμογή τους.

Πηγή: newsbomb