“Τρολάρει” τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από τον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter επέλεξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να απαντήσει στην παρέμβαση του Κώστα Σημίτη.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς που ΔΕΝ διδάχθηκαν από την κρίση.Ολόκληρα τα δύο… τιτιβίσματα που έκανε ο υπουργός Οικονομικών:

“Ο κ. Σημίτης μας λέει ότι δεν χρειαζόμαστε παροχές και επιδόματα. Εξ ου και άφησε τη χώρα το 2004 – εκτός από καλά θωρακισμένη για οιαδήποτε μελλοντική κρίση – χωρίς πολιτική για το παιδί και τη στέγαση, με την παιδική φτώχεια, την εποχή των παχιών αγελάδων, να είναι αδικαιολόγητα ψηλά.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα για τον κ. Σημίτη. Παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς του τρίτου δρόμου, όπως ο Τony Blair, που δεν κατάφεραν να διδαχτούν απολύτως τίποτα από την κρίση”.

Σημίτης κατά Τσακαλώτου και Νέας Δημοκρατίας

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το “Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών” και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου, ο Κώστας Σημίτης είχε πει:

“Σήμερα, η αντικειμενική πραγματικότητα αποδίδει μια αρνητική εικόνα της χώρας μας και μια συστηματική καθοδική πορεία”.

“Έχουμε το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, υψηλότατη ανεργία, χαμηλές επιδόσεις στην ανταγωνιστικότητα, στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, απονομής της δικαιοσύνης, διαφθοράς” τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα, άσκησε κριτική και στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι αύξησε αλόγιστα τις δαπάνες μετά το 2004. “Ήταν η οικονομική της πολιτική που αύξησε αλόγιστα τις δαπάνες μετά το 2004. Ήταν το πρωτοφανές έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2009”, είπε ο κ. Σημίτης.

“Θυμίζω ότι κατά τη Νέα Δημοκρατία και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήταν 6% στην πραγματικότητα, όμως, όπως προέκυψε από τα στατιστικά στοιχεία της χώρας μας και την σχετική έρευνα της Ένωσης, ήταν 15%”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

 

Πηγή: www.newsit.gr