Μητσοτάκης: Ο πατέρας μου δεν θα δεχόταν ποτέ «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον τρόπο με τον οποίο θα πείσει τους εταίρους ν’ αποδεχθούν την πρότασή του για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων ανέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Φόρουμ των Δελφών και συγκεκριμένα σε συνομιλία του με τον δημοσιογράφο των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ.

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε πρώτα να φέρει αποτελέσματα και μετά να συμφωνήσουν και οι εταίροι στη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα, δηλαδή από το 2021 κι όχι από τον προϋπολογισμό του 2020, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί ν’ αποτελέσει εγγύηση για την προσέλκυση νέων επενδυτών στην Ελλάδα.

«Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει μελετήσει τα λάθη των προκατόχων του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Παπανδρέου χρειάστηκε έξι μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει κι όμως στο διάστημα αυτό μοίραζε χρήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι η μείωση των φόρων είναι το στοιχείο που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι αυξάνει διαρκώς τις δαπάνες, καταφεύγοντας έτσι σε λογικές του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Επίσης, άφησε αιχμές κατά των Ευρωπαίων για το γεγονός ότι, όπως είπε, για καιρό έβαζαν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά και για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, υποστηρίζοντας ότι αιφνιδιαστικά «ερωτεύτηκαν» τον Αλέξη Τσίπρα. Εμφανίστηκε, ωστόσο, βέβαιος ότι όταν ο πρωθυπουργός αποκαλύψει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θ’ αποδοκιμαστεί ευθέως από τους πολίτες.  «Ο κ. Τσίπρας είπε «ναι σε όλα»»

Ερωτηθείς για τις Πρέσπες, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι ο κ. Τσίπρας είπε «ναι σε όλα», ενώ ο πατέρας του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ποτέ δεν θα δεχόταν «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα.

Εξάλλου, ερωτηθείς για το προσφυγικό και τη στάση του Βίκτορ Όρμπαν, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε προβληματική την προσέγγιση του Ούγγρου πρωθυπουργού και τόνισε ότι ο ίδιος θα ζητήσει το κόμμα του Όρμπαν να αποπεμφθεί από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Πηγή: www.newsit.gr