Νέα δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η "ψαλίδα" ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Στις 11 μονάδες η διαφορά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέα δημοσκόπηση που καταγράφει την εκλογική διάθεση των πολιτών.
Μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
11 μονάδες διαφορά για την Νέα Δημοκρατία.

Το άνοιγμα της «ψαλίδας» καταγράφει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία φέρεται να συγκεντρώνει (επί των εγκύρων) 32,5% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8% ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Εκτός Βουλής φαίνονται και πάλι Ένωση Κεντρώων (2%), Ποτάμι (1%) και ΑΝΕΛ (1%).

«Μάχη» για την είσοδό του φαίνεται πως θα δώσει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που συγκεντρώνει 2,5%. Άλλα κόμματα δήλωσε το 3%, αναποφάσιστο 12%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός και παράσταση νίκης

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 35% και ακολουθεί ο Τσίπρας με 24%. 34% απαντά «κανένας από τους 2».

Στην παράσταση νίκης το 62% απαντά πως θα νικήσει η ΝΔ ενώ το 23% ο ΣΥΡΙΖΑ. 5% απαντά «άλλο» ενώ δεν παίρνει θέση το 10%.

Αρνητική στάση απέναντι στις εξελίξεις

Σε σχέση με το γενικότερο κλίμα στην χώρα, το 63% θεωρεί πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, εννοώ προς τη σωστή μόνο το  29%.

Εκεί που… μέχρι και τα δέντρα απαντούν «ναι», είναι στην ερώτηση αν χρειάζεται μείωση φόρων, αφού το 88% τάσσεται υπέρ, και κατά μόλις το 3%. Γι αυτό καταλληλότερο θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά, 39% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 23%, ενώ το 29% δήλωσε «κανένας απ’ τους 2».

Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση dimoskopisi

Πηγή: www.newsit.gr