Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η σύγκρουση Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση εστιάστηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την εκλογή του.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος και οι διαφορετικές θέσεις Τσίπρα – Μητσοτάκη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσαν την αφορμή για νέα σύγκρουση, στο κέντρο της οποίας βρέθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Μάλιστα ο πρωθυπουργός άφησε υπονοούμενα πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα στηρίξει για Πρόεδρο «νυν ή σε αποστρατεία στέλεχος του ΚΙΝΑΛ«.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως σε ένα χρόνο, όταν λήγει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει ξανά τον Προκόπη Παυλόπουλο και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποφεύγει να τοποθετηθεί επί του θέματος. «Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ίσως γιατί δεν θεωρεί ότι είναι καλός Πρόεδρος είτε γιατί έχει τάξει κάπου αλλού τη στήριξή του. Επιχειρεί να μετατρέψει τη διαδικασία της Συνταγματικής αναθεώρησης σε παρωδία».

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία υπερψηφίζει την αλλαγή του επίμαχου άρθρου, ενώ λέει ρητά ότι διαφωνεί στη κατεύθυνση και στο περιεχόμενο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συγκεντρωθούν 180 ψήφοι. «Ευελπιστώντας ότι στην επόμενη Βουλή θα έχει μαζί με το ΚΙΝΑΛ 151 βουλευτές και θα το αλλάξει, για να καταφέρει να εκλέξει Πρόδρο της Δημοκρατίας, όχι τον Προκόπη Παυλόπουλο που εμείς προτείνουμε αλλά κάποιον άλλον, ενδεχομένως κάποιο στέλεχος νυν ή σε αποστρατεία του ΚΙΝΑΛ. Αυτή είναι όλη η σκοπιμότητα και όλο το παιχνίδι που παίζετε». Έκλεισε δε την ομιλία του με ένα μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΚΙΝΑΛ: «Όσα σχέδια κι αν κάνετε, όσες θέσεις κι αν έχετε μοιράσει μεταξύ σας, κρατήστε τις ορέξεις σας. Με 90 βουλευτές που θα αθροίζετε μαζί στην επόμενη Βουλή, Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν βγάζετε».

Απαντώντας στην δευτερολογία του πρωθυπουργού και στις αιτιάσεις του για την στάση της ΝΔ απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «Σας απασχολεί η διαχείριση ήττας, γιατί ασχολείστε με το τι θα κάνει η ΝΔ στην βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις εκλογές; Έχουμε άριστη σχέση, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον σέβομαι ιδιαίτερα και θεωρώ ότι εκτελεί άριστα τα καθήκοντά του».

Πηγή: www.newsit.gr