Στις Βρυξέλλες εκτάκτως Παππάς – Τσακαλώτος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο υπουργός αναπληρωτής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκονται στις Βρυξέλλες εξουσιοδοτημένοι από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις, προκειμένου να επιτευχθούν συγκλίσεις στην κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που ανακοίνωσε την μετάβαση των δύο υπουργών στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για συνέχιση της διαπραγμάτευσης σε πολιτικό επίπεδο, ωστόσο δεν προσδιόρισε τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη βελγική πρωτεύουσα.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στις Βρυξέλλες στον απόηχο της κοινοποίησης προς την Αθήνα σαφούς μηνύματος από τις εταίρους ότι θα πρέπει να υπάρξει ορατή πρόοδος στη διαπραγμάτευση πριν τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολαντ την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές, οι κ.κ. Παππάς και Τσακαλώτος αναμένεται να έχουν συμφωνία με τον Πιερ Μοσκοβισί, αρμόδιο Επίτροπο για οικονομικά θέματα.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συμφωνίας που επιδιώκεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε μεσοπρόθεσμη διευθέτηση, που θα αντιμετωπίσει το χρηματοδοτικό κενό και την έλλειψη ρευστότητας, για να προσθέσει ότι μια παράταση του υπάρχοντος προγράμματος από μόνη της, εάν συνεχισθεί με τα ίδια χρηματοδοτικά δεδομένα, δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Επισήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση στην πρόταση της έχει θέσει το ζήτημα του χρέους.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ανέφερε ότι παραμένουν εξαιρετικές, ενώ, σε σχέση με το αν ζητήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία περασμένο Σάββατο, είπε ότι υπήρξαν επαφές και επικοινωνία σε χαμηλότερο επίπεδο, μεταξύ συνεργατών τους.

Για την προοπτική ψήφισης ενδεχόμενης συμφωνίας στη Βουλή, ο κ. Σακελλαρίδης εμφανίσθηκε βέβαιος ότι εάν μια συμφωνία γιατί στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τέτοια που θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του κόμματος.

Πηγή: Kathimerini.gr