Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Μια ζωή μυθιστόρημα – Βαφτισιμιά της Σοφίας Βέμπο και "σωτήρας" του συζύγου της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ήταν το πρόσωπο του σαββατοκύριακου, χωρίς να είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο επίκεντρο. Μετά από όλα όσα έγιναν στο πάνελ του Γιώργου Αυτιά, όπου εκστόμισε το “ο Τσίπρας είναι λεβεντιά, όλοι οι άλλοι είναι κουραμπιέδες”, όπου καυγάδισε με το βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου και άνοιξε νέο μέτωπο με το Βασίλη Λεβέντη, για τα περί παραίτησής της από το ΣΥΡΙΖΑ, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου επανήλθε, κατηγορώντας και τον ίδιο το δημοσιογράφο ότι της έστησε παγίδα στην εκπομπή του.

Και δεν έμεινε εκεί. Πήγε και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι αντί για την λέξη κουραμπιέδες που εκστόμισε, θα έπρεπε να πει μια άλλη λέξη από «κ». Όταν ρωτήθηκε ποια είναι αυτή, απάντησε: “Άμα πάτε στην τουαλέτα θα δείτε”. Λίγες μέρες πριν είχε σπάσει το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ. Και αυτά δεν είναι τα μοναδικά περιστατικά τα οποία δείχνουν μια βουλευτή… “εκτός ελέγχου”. Όλοι θυμόμαστε τις καρεκλιές και τσαντιές που είχε ρίξει σε πρώην συνεργάτη της, τον περασμένο Μάιο, στο καφενείο της βουλής, ενώ αξιομνημόνευτο είναι και το “ντου” που είχε κάνει στα γραφεία της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή, το Δεκέμβριο του 2017, κατηγορώντας τους βουλευτές του ότι “δεν έχουν τσίπα”

“Ο Αλέξης Τσίπρας είναι λεβεντιά, όλοι οι άλλοι είναι κουραμπιέδες”

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής, 4 Φεβρουαρίου, στην τηλεοπτική εκπομπή “Καλημέρα”, στον ΣΚΑΪ.

Την περασμένη Παρασκευή, ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, την είχε καλέσει να παραδώσει την έδρα της. «Να παραδώσει την έδρα που αποκτήθηκε με δικούς μου αγώνες» ήταν το μήνυμα που έστειλε στη βουλευτή που έχει αποχωρήσει από το κόμμα του και έχει, εδώ και έναν χρόνο, ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ.

Και η κ. Μεγαλοοικονόμου, όταν ερωτήθηκε σχετικά, εξαπέλυσε επιθέσεις τόσο στο Βασίλη Λεβέντη, όσο και στον επίσης βουλευτή του κόμματος, Μάριο Γεωργιάδη. 

«Εμένα με πείραζε ως άτομο γιατί έχω μάθει να έχω καθαρό το κούτελό μου, να μου ρίχνει τη ρετσινιά που δεν έφταιγα, να με λέει 151. Όταν πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν 153 βουλευτές εγώ πήγα και έγινα το 154»

Ξεκαθάρισε πως σκοπεύει να “ξεμπροστιάσει τον Λεβέντη”. “Θα παραδώσω την έδρα μου, αλλά να βγει ο κύριος Λεβέντης να πει ότι μου έλεγε να μην την παραδώσω, γιατί πίσω μου ήταν ο Καλλιάνος”, είπε, τονίζοντας πως έχει στην διάθεσή της και ηχητικά ντοκουμέντα με τα οποία μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της. 

Μετά την… έκρηξη, ο λόγος δόθηκε στο Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος μίλησε για κυβέρνηση «της γκαζόζας» και για «θίασο», κατηγορώντας την κυβέρνηση. Τότε, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου διέκοψε και είπε: “Κι εσείς θέατρο είστε. Μου είχαν κάνει πρόταση και από το ΠΑΣΟΚ. Κι εσείς θέατρο είστε και λυπάμαι”.

Ακολούθησαν δύο λεπτά έντασης και προσωπικών χαρακτηρισμών, με την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου να διαπληκτίζεται με το Βασίλη Οικονόμου, χαρακτηρίζοντάς τον “γυρολόγο”, με τον τελευταίο να απαντά με χαρακτηρισμούς όπως “γραφική” και “γελοία”.

Ο παρουσιαστής προσπάθησε να αλλάξει θέμα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, χωρίς όμως να τα καταφέρει, με την εκπομπή τελικά να πηγαίνει σε διαφημίσεις

Μετά τις διαφημίσεις η συζήτηση συνεχίστηκε, με την βουλευτή να αποχωρεί φωνάζοντας: “Ο Αλέξης Τσίπρας είναι λεβεντιά, όλοι οι άλλοι είναι κουραμπιέδες”.Μεγαλοοικονόμου: Έπρεπε να πω κάτι χειρότερο από τους… κουραμπιέδες

Σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ“ξαναχτύπησε”. Μιλώντας στο Θέμα Fm, ανέφερε ότι ο Γιώργος Αυτιάς, που την φιλοξένησε χθες στην εκπομπή του της έστησε παγίδα. «Δεν περίμενα να μου φέρει ένα πάνελ εναντίον μου. Είχα πέσει στο λάκκο των φιδιών αλλά έχω μάθει να αγωνίζομαι».

Αυτή τη φορά άλλαξε γνώμη για το θέμα της παραίτησης, λέγοντας «δεν πρόκειται να παραιτηθώ», ενώ αποκάλυψε ότι είχε παράπονο από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή… άφηνε τον Βασίλη Λεβέντη να την κατηγορεί ως προδότρα. «Δεν με υπερασπίστηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Tη στιγμή που ακούς τον αντίπαλο να με καθυβρίζει, έπρεπε να έχουν βγει και να πουν «Λεβέντη γιατί την ενοχλείς;». Θα βγάλει και ανακοίνωση, γιατί εμένα το θέμα με πλήγωνε» είπε χαρακτηριστικά.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου επανήλθε και στο θέμα με τους… κουραμπιέδες. Πήγε και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι αντί για την λέξη κουραμπιέδες που εκστόμισε, θα έπρεπε να πει μια άλλη λέξη από «κ». Όταν ρωτήθηκε ποια είναι αυτή, απάντησε μιλώντας στο Θέμα 104,6: “Άμα πάτε στην τουαλέτα θα δείτε” και, αμέσως μετά, έσπευσε να πει, “τίποτα, τίποτα”.

Συνεχίζοντας για την κόντρα της με τον Βασίλη Λεβέντη είπε ότι «εμένα με πείραζε ως άτομο γιατί έχω μάθει να έχω καθαρό το κούτελό μου, να μου ρίχνει τη ρετσινιά που δεν έφταιγα, να με λέει 151. Όταν πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν 153 βουλευτές εγώ πήγα και έγινα το 154». Στην παρατήρηση ότι «χάρη σε εσάς υπάρχει η κυβέρνηση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «δεν είναι χάρη σε μένα η κυβέρνηση. 145 είμαι εγώ. Το 151 είναι χάρη στους άλλους έξι». Αψηφώντας το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ

Την 1η Φεβρουαρίου, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εμφανίστηκε στην εκπομπή “Αταίριαστοι”, του ΣΚΑΪ, αψηφώντας το εμπάργκο που έχει θέσει το κυβερνών κόμμα προς το κανάλι του Φαλήρου. “Δεν θεωρώ ότι ο κάθε βουλευτής πρέπει να κάνει εμπάργκο, είτε προς την ΕΡΤ, είτε προς το ΣΚΑΪ. Το θέμα είναι οι δημοσιογράφοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και όχι να δείχνουν ότι ανήκουν σε ένα κόμμα”, τόνισε η βουλευτής, αναφέροντας ότι δεν τη νοιάζει αν τη διαγράψουν, όταν οι παρουσιαστές της είπαν ότι το εμπάργκο είναι κεντρική επιλογή του Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Και όταν ο παρουσιαστής ρώτησε, πώς να τη διαγράψουν αφού όλοι κι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι 145, η κ. Μεγαλοοικονόμου απάντησε πως είναι στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ένα χρόνο, από τις 15 Ιανουαρίου του 2018, ενώ είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την Ένωση Κεντρώων έξι μήνες πριν και τόνισε πως όταν πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχαν ανάγκη, αφού ήταν η 154η βουλευτής της κυβέρνησης. Αν μου ζητήσει ο Λεβέντης να παραδώσω την έδρα θα το κάνω άμεσα

Στην ίδια εκπομπή ανέφερε πως αν της ζητήσει ο Βασίλης Λεβέντης να παραδώσει την έδρα της, θα το κάνει, αλλά με προϋποθέσεις. «Αν με πάρει τηλέφωνο και αποδείξει ότι δεν έλεγε να μην παραδώσω την έδρα μου, θα πάω να την παραδώσω τώρα», τόνισε προσθέτοντας: «Δεν ήθελαν να την παραδώσω όταν έγινα ανεξάρτητη. Πίσω από μένα ήταν ο Καλλιάνος που προσχώρησε στη ΝΔ, άρα η έδρα θα πήγαινε στη ΝΔ. Δεν μπορεί να λέει εμένα προδότρια ο Λεβέντης». Όταν η Μεγαλοοικονόμου έριξε… καρεκλιές και τσαντιές σε πρώην συνεργάτη της

Στις 18 Μαΐου του 2018 ένα πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε στο καφενείο της Βουλής, μεταξύ της βουλευτού και ενός ατόμου που εμφανίστηκε ως πρώην συνεργάτης της.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου του πέταξε καρέκλες και τη τσάντα της, μπροστά στα μάτια βουλευτών και το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της φρουράς τους κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνθρωπος που δέχθηκε την οργισμένη επίθεση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορεί σχεδόν καθημερινά στους διαδρόμους του κοινοβουλίου και συστήνεται ως δημοσιογράφος, συνεργάτης της κ. Μεγαλοοικονόμου και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Αυτόπτες μάρτυρες μετέφεραν στους δημοσιογράφους διαλόγους οι οποίοι είναι πρωτόγνωροι. 

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Βγες έξω καθίκι. Πώς μπήκες μέσα παλιάνθρωπε; Ποιος σου έδωσε άδεια;

Θύμα: Δεν πάω πουθενά. Φώναξε τον φρούραρχο.

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Δεν θα με απειλείς εσύ. Δεν θα έρχεσαι εδώ

Θύμα: Ποια είσαι εσύ; Έχω άδεια. 

Σε εκείνο το σημείο η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι με την τσάντα και το κινητό της τηλέφωνο. Την ίδια ώρα κατέφθασαν και οι δυνάμεις της φρουράς της Βουλής. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να τον χτυπά με γυμνά χέρια. Οι φρουρά επιχείρησε να την απομακρύνει, όμως τους ξέφυγε και άρπαξε μια καρέκλα εκσφενδονίζοντάς την στα πόδια του θύματος.

Θύμα: Είμαι δημοσιογράφος. Να έρθει εδώ ο φρούραρχος.

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Ας με μηνύσει, θα του κάνω αγωγή, και θα του πάρω τα σώβρακα.“Θα του κάνω αγωγή για δυσφήμιση και θα του πάρω και τα σώβρακα”

Λίγο αργότερα η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου έδωσε τη δική της εξήγηση για το περιστατικό, στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, λέγοντας: “Πριν από ένα μήνα με πήρε η γραμματέας του προέδρου της Βουλής και μου είπε ότι ήθελε να δει τον πρόεδρο της Βουλής ιδιαιτέρως και έλεγε ότι είναι συνεργάτης μου. Απάντησα ότι δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης μου. Σήμερα το απόγευμα πήγα να πιω ένα καφέ στο καφενείο της βουλής με είδε και μου έκανε πονηρά χαμογελάκια. Παίρνω τον φρούραρχο και του λέω γιατί είναι αυτός μέσα; Μου λέει πάρτε το γραφείο Τύπου. Παίρνω το γραφείο Τύπου και λέω «γιατί του δώσετε άδεια αυτού του τύπου να μπει στη βουλή; Αυτός συνεχίζει να μου κάνει χαμογελάκια και του λέω βγες έξω γιατί θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα. Μου λέει «γιατί; Γνωριζόμαστε». «Δεν γνωριζόμαστε» του απαντάω. «Δεν έχεις άδεια και βγες έξω γιατί θα φωνάξω τους αστυνομικούς». Μου λέει «μα, μου» και τον χτυπάω με το κινητό στο κεφάλι τρεις φορές. Άμα θέλει ας μου κάνει αγωγή. Εγώ θα του κάνω αγωγή για δυσφήμιση και θα του πάρω και τα σώβρακα. Δεν ήταν ποτέ συνεργάτης μου».click4more Το τσιφτετέλι της Μεγαλοοικονόμου που σπάει το ίντερνετ

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο άντρας που ενεπλάκη με τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονομου στη βουλή λέγεται Νίκος Μαστρογιάννης και όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε ήταν συνεργάτης της βουλευτού έως το 2017 και του επιτέθηκε χωρίς λόγο.

Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα, ο πρώην συνεργάτης της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζήτησε “όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, βουλευτή του Σύριζα, στην Επιτροπή Δεοντολογίας”. Έντονοι καυγάδες με το Βασίλη Λεβέντη μετά την ανεξαρτητοποίηση

Η προσχώρηση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στο ΣΥΡΙΖΑ έγινε τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, αφού προηγήθηκε επιστολή της στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την προσχώρησή της στο κόμμα “η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, διευρύνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία στους 154 βουλευτές”. 

Η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στη Β’ Πειραιώς είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα της, στις 10 Ιουλίου 2017. 

Με δήλωσή της η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είχε αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή:
«Σήμερα, Δευτέρα 10/07/2017, δήλωσα με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου την παραίτησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της “Ένωσης Κεντρώων”.
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια συμπόρευσης με την Ένωση Κεντρώων, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά, πρωτίστως τον Πρόεδρο, Βασίλη Λεβέντη, αλλά και τα λοιπά μέλη του κόμματος για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.


Δυστυχώς, η δίχρονη αυτή πορεία δεν ήταν όπως είχα οραματιστεί, καθώς πρώτιστο μέλημά μου πάντοτε ήταν -και παραμένει- το να εκτελώ ευσυνείδητα και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο που έχω αναλάβει και να μπορώ να ανταπεξέλθω στις ευθύνες μου, απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα αισθάνθηκα, ότι προσπαθώ ουσιαστικά μόνη μου, χωρίς τους απαραίτητους και κατάλληλους συνεργάτες, να παραμείνω πιστή στις υποχρεώσεις μου, αλλά και στα ιδεώδη μου και στις αρχές μου. Ευελπιστώ ότι η ανεξαρτητοποίησή μου θα μου δώσει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων, για να πετύχω ως Ελληνίδα Βουλευτής, όλα όσα οφείλω στον ελληνικό λαό». Ακολούθησαν έντονοι καβγάδες με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. «Ντου» στα γραφεία της Ένωσης Κεντρώων, στη Βουλή

Το Δεκέμβριο του 2017, ως ανεξάρτητη βουλευτής, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εισέβαλε στα γραφεία της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή και έκανε καβγά, με αφορμή την παρουσία του εκπροσώπου κόμματος, Μάριου Γεωργιάδη, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων φώναζε πως “δεν έχουν τσίπα” και εξηγώντας τους λόγους της… εισβολής της, είχε πει: “Πήγα και τους έβρισα. Δεν έχουν τσίπα. Πήγε ο Γεωργιάδης και μόνο τεμενάδες δεν έκανε στον Μητσοτάκη. Δεν ντρέπονται; Πουλάει και τους βουλευτές του για να γίνει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας”. Η “χρυσή” κυρία της Βουλής

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου γεννήθηκε στον Πειραιά, το 1951. Εξελέγη βουλευτής Β΄ Πειραιώς με την Ένωση Κεντρώων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Πέρασε την πόρτα της Βουλής χωρίς να δώσει τη μάχη του «σταυρού». Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 δεν είχε κατέβει υποψήφια. Εμφανίστηκε ξαφνικά, πρώτη, στο ψηφοδέλτιο της “Ένωσης Κεντρώων”, στην Β’ Πειραιά, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς που έγιναν με “λίστα”. Διαφώνησε με την πολιτική του κόμματος και ανεξαρτητοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2017.

Σύμφωνα με δήλωσή της, το γυαλί με την Ένωση Κεντρώων έσπασε γιατί “είχαν συμβεί πολλά, δεν είχα συνεργάτες να με βοηθήσουν, μου ορίστηκαν δύο από τον πρόεδρο για να καλύψει τις δικές του υποχρεώσεις, αλλά ήταν εντελώς ακατάλληλοι”.

Τον Ιανουάριο του 2018 εντάχθηκε ως συνεργαζόμενη βουλευτής, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου έχει σπουδάσει λογιστικά και γραμματεία επιχειρήσεων και εργάστηκε από πολύ νεαρή ηλικία σε ναυτιλιακή εταιρεία.

Είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει τέσσερα εγγόνια. Το ριφιφί στο εργοστάσιό της

Είναι επιχειρηματίας στον χώρο του κοσμήματος στον Πειραιά, με δραστηριότητες στην Αργυρούπολη και στα Κύθηρα. Το 1994 έγινε ένα φοβερό ριφιφί στο εργοστάσιό της. Σύμφωνα με όσα είχε πει η ίδια σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Espresso: “Κάναμε χονδρική κοσμημάτων και είχαμε φτιάξει ένα μεγάλο εργοστάσιο στην αρχή στην οδό Μπενάκη, στο κέντρο, και ύστερα στην Αργυρούπολη. Το 1994 έγινε μια μεγάλη διάρρηξη διάρκειας τριών ημερών… Ήταν Πρωτοχρονιά. Μπήκαν από ακάλυπτους χώρους, χτυπούσε ο συναγερμός, ερχόταν η Αστυνομία και δεν έβρισκε τίποτε. Αυτοί δούλευαν και έκοβαν με οξυγόνο τα χρηματοκιβώτια και μπροστά δεν φαινόταν τίποτε. Χάθηκε ολόκληρη περιουσία τότε. Σημερινά χρήματα, περί τα 20.000.000 ευρώ. Από τη μια στιγμή στην άλλη άλλαξαν όλα για μας. Είχα πάθει κατάθλιψη. Έγινα εκατό κιλά… Έτρωγα σαρδέλα με μαρμελάδα από τη στενοχώρια, δεν ήξερα τι έκανα. Όμως, κάποια στιγμή και επειδή ο μικρός γιος μου ήταν μόλις τεσσάρων ετών, λέω στον εαυτό μου: “Αν πάθεις κάτι, ποιος θα τον μεγαλώσει;” Έτσι, μια ωραία πρωία, βγάζω από τις ντουλάπες όλα τα πολυτελή ρούχα, τα κλειδώνω σε ένα δωμάτιο και λέω “ξεκίνα από την αρχή και να είσαι ευχαριστημένη που από το 1971 έως το 1994 έζησες πολύ καλά”. Είχε βουίξει ο Τύπος της εποχής για αυτό το ριφιφί”. 

Πώς έσωσε τη ζωή του συζύγου της

Όπως έχει δηλώσει η ίδια, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso, η ιστορία της γνωριμίας με το σύζυγό της, είναι μυθιστορηματική: “Του έσωσα τη ζωή. Γνωριστήκαμε το 1969 στην Κρήτη. Είχα πάει να επισκεφθώ συγγενείς μου, είχαμε βγει για καφεδάκι και βλέπω έναν άντρα να με κοιτάζει επίμονα. Μια εμένα, μια το ρολόι του… Πέρασε αρκετή ώρα που με φλέρταρε έτσι, αλλά μου έκανε εντύπωση που συγχρόνως κοιτούσε επίμονα την ώρα. Στο τέλος περνάει μπροστά μου, αφήνει ένα σημείωμα με το όνομα “Κωνσταντίνος” και το τηλέφωνό του και φεύγει. Εκείνος βιαζόταν να προλάβει την πτήση του για Αθήνα, γιατί ήταν ο πατέρας του ετοιμοθάνατος, αλλά επειδή του άρεσα πολύ δεν ήθελε και να με χάσει. Όταν έφτασε, το αεροπλάνο είχε ήδη τροχοδρομήσει και το έχασε. Το αεροπλάνο που έχασε έπεσε στην Κερατέα και σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες. Το όνομά του υπήρχε στη λίστα. Δυο μέρες μετά του τηλεφώνησα και η πρώτη του κουβέντα ήταν “Μου έσωσες τη ζωή”.

Ο άντρας μου είναι 12 χρόνια μεγαλύτερός μου. Σκεφθείτε ότι θέλαμε τόσο πολύ να παντρευτούμε αμέσως μόλις γνωριστήκαμε και επειδή ήμουν ανήλικη, εκείνα τα χρόνια ενηλικιωνόμαστε στα 21, χρειάστηκε να υπογράψει ο πατέρας μου. Στην αρχή δεν υπέγραφε ώσπου τον πείσαμε. Μητέρα έγινα το 1973”. Με νονά τη Σοφία Βέμπο

Στην ίδια συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει μεσοαστική την οικογένειά της. Ο πατέρας της είχε υπηρετήσει στην στην Αεροπορία και πολέμησε στον αλβανικό πόλεμο. Υπήρξε εθελοντής με τον συμμαχικό στρατό. Εκεί γνώρισε τον Μίμη Τραϊφόρο και την τραγουδίστρια της νίκης, τη Σοφία Βέμπο, που ήταν και η νονά της βουλευτού.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Πηγή: www.newsit.gr