Δούρου: Το χθες επιμένει στα χαρτιά του εθνικού διχασμού και του μίσους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παρέμβαση για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου με ανάρτηση στην προσωπικής της σελίδα στο Facebook τόνισε πως “το πολιτικό προσωπικό του χθες επιμένει και σήμερα στα χαρτιά του εθνικού διχασμού και μίσους” και εκτίμησε ότι “η Συμφωνία των Πρεσπών τέμνει οριζόντια τα κόμματα και απελευθερώνει την ελεύθερη κρίση των βουλευτών”. Αναλυτικά η ανάρτηση της Ρένας Δούρου:

«Η ελληνική κυβέρνηση πήρε τη γενναία απόφαση να βάλει τέλος σε μια εθνικά επώδυνη εκκρεμότητα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όσοι είναι απέναντι προτείνουν απλά τη συντήρησή της. Η απόφαση της κυβέρνησης ανασυνθέτει την πολιτική πραγματικότητα. Παραμερίζει τα στεγανά, τα ιστορικά συμπλέγματα, τις φοβίες. Υπερβαίνει την υστερία της ακροδεξιάς, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις αυθόρμητες και σεβαστές εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων.

Ο λύκος όμως φαίνεται, κάτω από την προβιά. Μαζί με τα Μνημόνια, αφήνουμε πίσω και την εποχή των εξαρτήσεων. Η Συμφωνία των Πρεσπών τέμνει οριζόντια τα κόμματα. Απελευθερώνει την κρίση των βουλευτών. Λειτουργεί ανασχετικά στη λογική των κομματικών στεγανών, που επένδυσαν συστηματικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – τα κόμματα που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας, οικονομικά, πολιτικά και ηθικά. Το πολιτικό προσωπικό του χθες που επιμένει και σήμερα στα χαρτιά του εθνικού διχασμού και του μίσους».

Πηγή: www.newsit.gr