Ανασχηματισμός μετά την ψήφο εμπιστοσύνης και τη συμφωνία των Πρεσπών


Ανασχηματισμός προ των πυλών μετά το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ.
Πως θα «απαντήσει» ο Αλέξης Τσίπρας στα όσα ακούγονται περί ανταλλαγμάτων στους «πρόθυμους» να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.
Το σενάριο για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο υπουργείο Εξωτερικών που δεν… «περπατάει».
Το αργότερο Δευτέρα ή Τρίτη ψηφίζεται η συμφωνία των Πρεσπών.

Κανένας από τους βουλευτές που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης ή θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να υπουργοποιηθεί στον επόμενο ανασχηματισμό, ο οποίος φαίνεται ότι θα γίνει αμέσως μετά τις δυο ψηφοφορίες, λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

click4more

Ανασχηματισμός πριν την ψήφο εμπιστοσύνης – Τι σχεδιάζει ο Τσίπρας

Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου βάζει τέλος στα σενάρια -που όπως λέει διακινεί η ΝΔ- περί ανταλλαγμάτων στους βουλευτές που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι το μεγάλο στοίχημα αυτού του ανασχηματισμού θα είναι το πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Όπως λένε, μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου θα έχει πολλή δουλειά προκειμένου να ανατρέψει όσο μπορεί το κλίμα που θα υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα. Το πρόσωπο αυτό θα πρέπει να έχει και την αποδοχή των πολιτών της Μακεδονίας και να είναι διατεθειμένο να δώσει την μάχη για την αντιστροφή του κλίματος.

Σε ό,τι αφορά στο ΥΠΕΞ για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει ότι θα το κρατήσει μέχρι και  την ψήφιση της συμφωνίας, δεν αποκλείεται να το αναλάβει και επισήμως ο Γιώργος Κατρούγκαλος καθώς τα σενάρια που θέλουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε αυτή την θέση μάλλον δεν προχωρούν από την στιγμή που ο ανασχηματισμός δεν θα είναι σαρωτικός.

Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες λένε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα φτάσει στο υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη το πρωί, μερικές ώρες δηλαδή μετά την διαδικασία της  ψήφου εμπιστοσύνης. Αφού δοθεί στο ΥΠΕΞ η ρηματική διακοίνωση στη συνέχεια θα υπάρξουν δυο συζητήσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς και δυο στην Ολομέλεια.

Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η συμφωνία να περάσει ακόμα και μέσα σε αυτή την εβδομάδα αν και -όπως επισημαίνουν- ο χρόνος δεν φτάνει και άρα όλα δείχνουν ότι η ψηφοφορία θα γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή την Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.

Πηγή: www.newsit.gr