Μητσοτάκης κατά Τσίπρα – Καμμένου: «Πολιτικοί καρεκλολάγνοι που αυτοεξευτελίζονται χωρίς προηγούμενο»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σκληρή επίθεση κατά Τσίπρα - Καμμένου εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του συνεδρίου της Δράσης, η οποία θα συμπορευτεί εκλογικά με τη ΝΔ. Στο συνέδριο, στο ίδιο πάνελ, ομιλητής ήταν και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενους στους κυβερνητικούς εταίρους, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο πολιτικός τους αυτοεξευτελισμός δεν έχει προηγούμενο και πως η χώρα δεν μπορεί να στηρίζεται «σε μια ευκαιριακή κυβερνητική πλειοψηφία-κουρελού και από πολιτικούς καρεκλολάγνους», προσθέτοντας ότι η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του προσβάλλει τον ελληνικό λαό.

Τόνισε, επίσης, ότι το Μαξίμου επιχειρεί να στήσει σκευωρίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων και να επιβληθεί μέσω επιθέσεων στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, με σκάνδαλα, κομματικά ρουσφέτια κι εξυπηρετήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε, επίσης, για παζάρια προκειμένου «γυρολόγοι βουλευτές να μετατραπούν πρόθυμοι σε δεκανίκια μιας εξουσίας σε αποδρομή», την ώρα που, όπως πρόσθεσε, «Τσίπρας και Καμμένος ασχολούνται μόνο με το πώς θα μείνουν για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους», αποδίδοντας την καθυστέρηση στο ξεκαθάρισμα των σχέσεων των δύο κυβερνητικών εταίρων στην αγωνία του υπουργού Άμυνας να περάσει την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά των F-16 τη Δευτέρα από τη Βουλή.

Φωτογραφία Eurokinissi

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε ότι η ΝΔ, ακόμη κι αν είναι αυτοδύναμη μετά τις προσεχείς εκλογές, θα επιδιώξει συνεργασίες. Έδωσε μάλιστα το στίγμα, λέγοντας πως «θα διεκδικήσουμε τη σύμπλευση με δυνάμεις και προσωπικότητες που, χωρίς ν’ ανήκουν στο κόμμα μας, θα είναι διατεθειμένες να στηρίξουν τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας».

Τέλος, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι της μετέφερε την αλήθεια σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, ενώ επανέλαβε τη σταθερή διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: www.newsit.gr