Μήνυση στον Πάνο Καμμένο για το "νυφούλα" στον Γιώργο Αμυρά

Μήνυση κατά του Πάνου Καμμένου κατέθεσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Η μήνυση αφορά στα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στην Βουλή την Τετάρτη (09.01.2019), ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Αμυρά του Ποταμιού του είπε πως τον βλέπει καλό για… νυφούλα.

Αυτή η φράση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με το παρατηρητήριο τελικά να παρεμβαίνει και να υποβάλει μήνυση. Πρόκειται για τον ίδιο φορέα που πριν λίγο καιρό είχε υποβάλει μήνυση και κατά του Γιάννη Ζουγανέλη για δηλώσεις κατά των μεταναστών.
Αναλυτικά η μηνυτήρια αναφορά

“Κυρίες/Κύριοι Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο τo ομοερωτοφοβικό σχόλιο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε βάρος του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά,στην Ολομέλεια της Βουλής χθες 9 Ιανουαρίου 2019, όταν τον αποκάλεσε «νυφούλα» («Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως») ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει διάκριση ή/και μίσος κατά προσώπου, που προσδιορίζεται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό του, με την επιβαρυντική συνθήκη της τέλεσής της από δημόσιο λειτουργό κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων.

Το σχόλιο είναι στο 2:54:55 του επίσημου βίντεο της Βουλής των Ελλήνων με τη συνεδρίαση εδώ (ενώ στα πρακτικά έχει λογοκριθεί «Καλό σάς βλέπω πάντως για…»). Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή”.

Πηγή: www.newsit.gr