Τσίπρας – Πούτιν: Αβρότητες και η… "υπόκλιση" Πούτιν στον Κατρούγκαλο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ξανά στο Κρεμλίνο, όπου συναντάται με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι η πρώτη συνάντηση των δυο ηγετών μετά την πρόσφατη κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Κρεμλίνο νωρίς το μεσημέρι, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η χειραψία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και το ύφος τους όταν κάθισαν στις καρέκλες για το διάλογο μπροστά στις κάμερες, έκλεψαν τα βλέμματα, φυσικά.

click4more

Έπαιξαν… Ντέμη Ρούσο προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα – video

Συγκρατημένοι αμφότεροι, άφησαν τις… αβρότητες για όσα είχαν προγραμματίσει να πουν στις σύντομες τοποθετήσεις τους πριν μείνουν… μόνοι (τρόπος του λέγειν, φυσικά).

Τις εντυπώσεις έκλεψε και ένα… παιχνίδι του φωτογραφικού φακού του Reuters, από τη στιγμή που ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει χειραψία με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο. Ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται σαν να… υποκλίνεται στον Έλληνα υπουργό.

Φωτογραφία Reuters
Βλαντιμίρ μου, Αλέξη μου!

«Σας υποδέχομαι στη Μόσχα με ευχαρίστηση ξανά», ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Κρεμλίνο, επισημαίνοντας ότι «φέτος συμπληρώθηκαν 190 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες μας».

Φωτογραφία Reuters

«Θα έχουμε την ευκαιρία στη συνέχεια να μιλήσουμε για την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών μας και βέβαια για διεθνή θέματα και πώς εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο κ. Πούτιν απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Καλώς σας βρήκαμε κύριε Πρόεδρε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανταποδίδοντας το καλωσόρισμα του κ. Πούτιν και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στο Κρεμλίνο, μετά από τρεισήμισι χρόνια. «Από τότε έχει περάσει αρκετός καιρός και τα πράγματα έχουν αλλάξει», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Φωτογραφία Reuters

Υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια καλύτερη οικονομικά θέση, εντούτοις οι διεθνείς εξελίξεις παραμένουν κρίσιμες», για να προσθέσει ότι «η ιστορική σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες μας παραμένει αναγκαία, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή».

Πηγή: www.newsit.gr