ΝΔ: Έτοιμοι για το συνέδριο, βλέπουν εκλογές σύντομα – Γιατί είναι ενοχλημένοι με τον Τσίπρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προετοιμασία στη ΝΔ για το συνέδριο του κόμματος που ανοίγει την αυλαία του την επόμενη Παρασκευή. Το συνέδριο έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και συμβολισμούς, κορυφαίος εκ των οποίων είναι το γεγονός ότι, κατά πώς δείχνουν τα πράγματα, είναι το τελευταίο με τη ΝΔ στην αντιπολίτευση.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει τα στελέχη και τον κομματικό μηχανισμό σε εκλογική ετοιμότητα, καθώς στην οδό Πειραιώς βλέπουν ακόμη και ενδεχόμενο εκλογών το Φεβρουάριο ή Μάρτιο, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Ζάεφ για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Χθες συνεδρίασε και η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που έχει επιφορτιστεί με αυτό το έργο. Σε δημόσια παρέμβασή του επισήμανε την ανάγκη της ενότητας για τη ΝΔ, ενώ δημοσιοποιήθηκε και το ακριβές πρόγραμμα του τριημέρου του συνεδρίου, στο οποίο, εκτός βέβαια από τον κ. Μητσοτάκη, θα μιλήσουν οι αντιπρόεδροι της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς και άλλοι.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν την επόμενη Κυριακή (16/12) με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Αναμένονται μεγάλες αλλαγές, δεδομένου πως όσοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές δεν θα θέσουν υποψηφιότητα, ενώ στη θέση του γραμματέα θα παραμείνει, λόγω της εκλογικής ετοιμότητας, ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Στην οδό Πειραιώς, πάντως, εξακολουθεί να υπάρχει έντονη ενόχληση για τον Αλέξη Τσίπρα και την απόφασή του να πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη την ημέρα και ώρα κατά την οποία θα ξεκινήσει το συνέδριο της ΝΔ, με ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που λένε «γαλάζια» στελέχη είναι πως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως το συνέδριο της ΝΔ, να μην υπάρχει δραστηριότητα από την άλλη πλευρά, ακριβώς για να μην μετατρέπεται σε επικοινωνιακή μάχη. Όμως, στην πολιτική και μάλιστα μέσα στο άκρως πολωτικό κλίμα που θα επικρατήσει ως τις εκλογές δεν υπάρχουν fair play κι αυτό το γνωρίζουν στη ΝΔ – άλλο τι λένε…

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πηγή: www.newsit.gr