«Καμπανάκια» από τη ΝΔ για την κυβερνητική τακτική του «Τσίπρα, δωσ’ τα όλα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το δόγμα «Τσίπρα, δωσ’ τα όλα» θ’ ακολουθήσει η κυβέρνηση έως τις εκλογές, όπως λένε πλέον από την πλευρά της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από την Καστοριά για «κρεσέντο παροχών και λαϊκισμού» δίνοντας τον τόνο για το πώς θα κινηθεί από εδώ και στο εξής η αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο της ΝΔ να ετοιμάζεται πάντως και για την ομιλία του με θέμα τη συνταγματική αναθεώρηση μεθαύριο Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα περισσότερες αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο. Χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις και ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα κάνει την μηχανή της πραγματικής οικονομίας να πάρει ξανά μπροστά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ν’ αναδείξει τη διαφορά ανάμεσα στην τακτική της κυβέρνησης και τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ.
Η μεγάλη ανησυχία την οποία διατυπώνει το επιτελείο της οδού Πειραιώς είναι πως η οικονομία, η οποία είναι ούτως ή άλλως αναιμική με τη χώρα εκτός αγορών, δεν θ’ αντέξει τα προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα, με αποκορύφωμα την υπόσχεση για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μετά τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας. Με άλλα λόγια, αυτό που απεύχονται στη ΝΔ είναι το ενδεχόμενο να βρεθούν μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις όταν θα γίνουν κυβέρνηση εξαιτίας των επιλογών του κ. Τσίπρα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο κ. Μητσοτάκης συχνά μιλά για προσπάθεια από την κυβέρνηση για να ναρκοθετήσει το έδαφος για την επόμενη.
Έως το τέλος του μήνα πάντως, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει θετική ατζέντα εκ μέρους της, η ΝΔ θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της για την υγεία και την παιδεία, ενώ, όπως είχε προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης, θ’ αρχίσουν ν’ ανακοινώνονται τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων βουλευτών. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν θα είναι οι νυν ή ακόμη και πρώην βουλευτές, αλλά όσοι προέρχονται κυρίως από το μητρώο στελεχών και γενικώς νέα πρόσωπα, τα οποία δοκιμάζουν την τύχη τους για πρώτη φορά στην πολιτική.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Πηγή: www.newsit.gr