Πόρισμα Εξεταστικής για την υγεία: Για λάσπη κάνουν λόγο στη ΝΔ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Λάσπη, λάσπη και κάτι θα μείνει». Αυτό είναι το σχόλιο της ΝΔ αναφορικά με το πόρισμα της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία.

Όπως τονίζουν πηγές της οδού Πειραιώς, «το γεγονός ότι η Εξεταστική δεν οδήγησε σε Προανακριτική σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον υπουργών». Συμπληρώνουν δε πως η επιστροφή του φακέλου της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη μαρτυρά πως «το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα», κάνοντας επίσης λόγο για «φανταστικές κατηγορίες που φτιάχνονται στο μυαλό των κυβερνώντων και στα πρωτοσέλιδα των Μέσων Ενημέρωσης που ελέγχουν».

Από τη ΝΔ επισημαίνουν, εξάλλου, πως η επιλογή «μετά το φιάσκο της Novartis να πάνε σε σήριαλ και να βγάζουν στον αφρό ένα πόρισμα για κάθε υπόθεση» μεταφράζεται σε προσπάθεια να επιδοθούν από την κυβέρνηση σε πόλεμο λάσπης. «Η λάσπη αυτή θα επιστρέψει στην κυβέρνηση, για τα πραγματικά της σκάνδαλα», σχολιάζουν από το επιτελείο της οδού Πειραιώς, κάνοντας μάλιστα αναφορά στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»: «Πουλήθηκε έναντι 115 εκατ. ευρώ, ενώ χρωστούσε 230 εκατ. και πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι. Τώρα, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αγοραστεί με μηδέν χρέη έναντι 75 εκατ. ευρώ δείχνει πόσο καταστροφική είναι η πολιτική της κυβέρνησης», καταλήγουν από τη ΝΔ.

Τι αναφέρει το πόρισμα της πλειοψηφίας για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Το πόρισμα για το Ερρίκος Ντυνάν, υποστηρίζει ότι υπάρχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες από τους κ.κ. Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη, Λοβέρδο και Βορίδη και προτείνει προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν εάν οι κύριοι Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων». Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το πόρισμα θα πρέπει να διαβιβαστεί στην εισαγγελία για την περαιτέρω διερεύνηση των φακέλων. Όσον αφορά στα ονόματα των υπουργών οι  οποίοι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολιτικές ευθύνες αυτοί είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον οποίο αναφέρουν ότι στην κατάθεση του  απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια ενώ το δεύτερο όνομα είναι του  Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα:

«Η Εξεταστική Επιτροπή εκτιμά ότι οι πολιτικές ευθύνες των Κυβερνήσεων των ετών 1992 – 2014 (και κυρίως των ετών 2006 – 2014) και των Υπουργών Υγείας, οι οποίοι παρενέβησαν είτε νομοθετικώς, είτε με άλλους τρόπους (Δ. Αβραμόπουλος, Α. Λοβέρδος, Α. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης), εκ του επιδιωχθέντος και εν τέλει επιτευχθέντος αποτελέσματος (εκποίηση δια πλειστηριασμού του Νοσοκομείου «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ») είναι σαφείς και μεγάλες, αφορώσες τόσον την παραβίαση του Συντάγματος και του νόμου, όσον και την μη ορθή υπηρέτηση του εν ευρεία εννοία δημοσίου συμφέροντος, που επλήγη από τη μεταβολή του περιεχομένου και των όρων της δωρεάς του Ε.Ε.Σ. προς το Κ.Ι.Ε.Ν. ως προς τις διατάξεις του Οργανισμού του υπέρ του κοινωφελούς σκοπού, που αυτό ετάχθη να εξυπηρετεί».   

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Περδικάρης

Πηγή: www.newsit.gr

br