Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΤ: Όταν πήγα βρήκα το γραφείο μου κλειδωμένο.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καταγγέλοντας τους «καταγγέλλοντες» για τα συμβαίνοντα στην ΕΡΤ αλλά και με διάθεση για να απαντήσει πολιτικά… ακόμα και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίσθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τη Βουλής που συνεδριάζει υπό την παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του υφυπουργού Λευτέρη Κρέτσου.

Η επιλογή αυτή του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ έχει ήδη ρίξει λάδι στην φωτιά στο ήδη πυρακτωμένο κλίμα για ένα θέμα που η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έφερε όλο το προηγούμενο διάστημα ψηλά στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με τις καταγγελίες στελεχών που αποχώρησαν για κακοδιαχείρηση, συντεχνιακές λογικές και  εργαλειοποίησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ με το «καλημέρα» αντί να επικεντρωθεί στην ημερήσια διάταξη που ήταν η συζήτηση της απολογιστικής και οικονομικής έκθεση της ΕΡΤ κατήγγειλε όσους τον καταγγέλουν για αποφάσεις εις βάρος της ΕΡΤ έναντι ιδιωτικών καναλιών. Είπε ακόμα, ότι δέχθηκε η νέα διοίκηση έναν ανηλεή πόλεμο, ότι αυτοί που αποχώρησαν από το ραδιομέγαρο συνεργάστηκαν με τη ΝΔ για να καταθέσει την επίκαιρη επερώτησή της που συζητήθηκε στην Ολομέλεια την προηγούμενη Δευτέρα και ότι τώρα πηγαίνουν στα δικαστήρια ως μάρτυρες ενώ δεν έχουν κανένα λόγο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Κωστόπουλος ανέφερε ότι την πρώτη ημέρα μετά την έγκριση του  διορισμού του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πηγαίνοντας στην ΕΡΤ «βρήκα το γραφείο μου κλειδωμένο και δεν βρισκόντουσαν τα κλειδιά..».

Κατήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς τον κ Τσακνή λέγοντας  ότι πηγαίνοντας στην ΕΡΤ βρήκε να συνεδριάζει μια επιτροπή υπό τον κ. Τσακνή με θέμα τα δικαιώματα για την μετάδοση των αγώνων του Μουντιάλ. «Αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι η επικρατούσα άποψη δεν ήταν η απόκτηση του δικαιωμάτων του πιο σημαντικού αθλητικού γεγονός του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αλλά ότι η ΕΡΤ αρκούνταν στη μετάδοση κάποιων μόνο αγώνων που θα τους παραχωρούσε το ιδιωτικό κανάλι από το οποίο θα κατοχυρώνονταν τα δικαιώματα από τη FIFA για την Ελλάδα.

«Αντέδρασα αποφασιστικά για την απειλούμενη απώλεια των δικαιωμάτων του Μουντιάλ και προχώρησα στη μοναδική απαιτούμενη προσφορά που έπρεπε να κάνω και η οποία είχε αποτέλεσμα να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα του μουντιάλ στην ΕΡΤ» είπε και πρόσθεσε: «αργότερα πληροφορήθηκα ότι η προηγούμενη διοίκηση είχε παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της Euroleague, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είχε δύο ομάδες στο σχετικό Final Four».

Ο κ. Βασίλης Κωστόπουλος ανέφερε ακόμα ότι «μετά τον Οκτώβριο του 2017 που παραιτήθηκε  ο κ. Τσακνής, τον διαδέχθηκε μία ομάδα στελεχών της ΕΡΤ με σκοπό τη συνέχιση του έργου του και εξασφάλιση των θέσεών τους στην ιεραρχία της εταιρίας που θα προέβλεπε το νέο οργανόγραμμα. Στην ομάδα αυτή τελείως συμπτωματικά θα έλεγα εξέχουσα θέση καταλαμβάνουν εκείνοι που έχουν εξαπολύσει τις κατηγορίες κατά της διοίκησης της ΕΡΤ και που έχουν προσφερθεί για τη σύνταξη του κειμένου της Επερώτησης της ΝΔ».

Μάλιστα ο κ. Βασίλης Κωστόπουλος αναφέρθηκε και σε ονοματεπώνυμα μιλώντας για τον πρώην εντεταλμένο σύμβουλο, Σπύρο Κρίμπαλη λέγοντας ότι στην πρόσφατη αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς τον υπουργό ομιλεί για Δημόσια Τηλεόραση ως μέσο εξυπηρέτησης ποικίλων ιδιοτελών και συντεχνιακών συμφερόντων» αλλά όπως είπε ο κ. Βασίλης Κωστόπουλος «αυτά είναι αόριστα και δεν ανέφερε ούτε μια περίπτωση έτσι για να αποκτήσουν αληθοφάνεια  τα όσα αναφέρει…»

Ο κ. Βασίλης Κωστόπουλος τέλος αναφέρθηκε και στο «μαύρο της ΕΡΤ» λέγοντας ότι ευτυχώς που σύντομα, όπως έχει εξαγγείλει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς θα συσταθεί μια επιτροπή που θα αποτιμήσει τη δημόσια ζημία που έγινε εις βάρος της Δημόσιας Τηλεόρασης και την διεθνή εικόνα της χώρας.

Πηγή: www.newsit.gr