Ρένα Δούρου: Οι περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα πεπραγμένα της στην περιφέρεια Αττικής υπερασπίστηκε η Ρένα Δούρου κατά τη διάρκεια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, το βράδυ της Πέμπτης (18.10.2018).

«Οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές» επανέλαβε η Ρένα Δούρου στην εκπομπή Focus αναφερόμενη στην τραγωδία του περασμένου Ιουλίου στο Μάτι.

Η Ρένα Δούρου κλήθηκε να απαντήσει στο ποιος έφταιγε τη μοιραία βραδιά, «εάν είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τους νεκρούς στη σύσκεψη, εάν έγιναν λάθη επικοινωνιακά κ.λ.π». Τόνισε ότι εάν ο Αλ. Τσίπρας ήθελε να κρυφτεί θα έμενε στο Μόσταρ», ότι οι νεκροί δεν κρύβονται και ότι δεν είχαν γνώση για τα θύματα.

Αναφορικά με το ποιος φταίει η Ρένα Δούρου υπενθύμισε ότι ήταν η μόνη που είπε εκείνο το βράδυ «δεν μπορεί να έχουν γίνει όλα καλά και να έχουν χαθεί τόσες ζωές». Επανέλαβε ότι οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές, έχουν υποβοηθητικό ρόλο για την πυροσβεστική, «όπως έγινε στην Εύβοια και στην Κέρκυρα αλλά και στην οργανωμένη απομάκρυνση την οποία κάνουν οι δήμοι».

Αναφερόμενη στην κλήτευσή της από τη Δικαιοσύνη έκανε λόγο για «τηλεεισαγγελείς», που την παρουσίασαν ως «ύποπτη» και που ήθελαν να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη με στόχο να πλήξουν την ίδια και την παράταξη της «Δύναμη Ζωής». Δεν ήταν έκπληξη, είπε, η κλήτευσή της αφού «όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο». Η έκπληξη, είπε, ήταν «γιατί είδα τίτλο στην τηλεόραση «η Δούρου καλείται ως ύποπτη»».

Απέδωσε την στοχοποίησή της στο γεγονός ότι δεν αποποιήθηκε την κομματική της προέλευση και ως Περιφέρεια «πήραμε θέση στο δημοψήφισμα υπέρ του όχι, στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στη δίωξη του Π. Λαφαζάνη κ.ά.».

Σε ό,τι αφορά τη Μάνδρα, η Δούρου επισήμανε ότι μέσα σε δύο χρόνια καλύφθηκαν κενά δεκαετιών «για ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει από το 1995». Απεναντίας, συμπλήρωσε, στην περίπτωση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου που εξασφαλίζει την πρόσβαση των κατοίκων της Καλλιθέας του Ταύρου και του Μοσχάτου στη θάλασσα, στον Φαληρικό όρμο με μοναδικό αρμόδιο φορέα την Περιφέρεια, οι διαδικασίες απλοποιούνται και επιταχύνονται.

Για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής με 168 έργα κόστους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ ανέφερε ότι οργανώθηκαν στη βάση ενός συνολικού σχεδιασμού καθώς νωρίτερα ο κάθε δήμος έκανε κάποιο μικρό έργο ρίχνοντας τα νερά στον διπλανό του. Όλα αυτά τα έργα, υπογράμμισε, «τροχοδρομήθηκαν με εντολή μου στις 22/10/2014. Πριν δεν υπήρχε κάποια σχετική εντολή γιατί απλά «τα έργα αυτά δεν έχουν κορδέλες και αγιασμούς».

Ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολία για το κατά πόσον μπορεί να θεωρηθεί θωρακισμένη μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από «αδράνεια δεκαετιών σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής. Ή όπως επισήμανε ο καθηγητής κ. Λέκκας με την αφορμή της πυρκαγιάς στο Μάτι «αφήσαμε να δημιουργηθούν παγίδες στην πατρίδα μας».

Η Ρένα Δούρου εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές γιατί «έχει ακόμα πολλά μπροστά του να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε «εγώ επιμένω ότι μπορεί να τις κερδίσει και τις επόμενες εκλογές. Και ναι. Αν συνεχίσει έτσι, με αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα, θα τις κερδίσει». Όσον αφορά δε στις μετεκλογικές συνεργασίες, η Ρένα Δούρου τόνισε πως «αν δεν έχουμε αυτοδυναμία, το με ποιον θα συνεργαστούμε θα πρέπει να καθορίζεται από τις προγραμματικές δεσμεύσεις.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εκλογικό σώμα θα αποτιμήσει θετικά το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση ήταν η μόνη, από το 2012 έως το 2018, που έδωσε μάχη με τους διαπραγματευτές, αντί να γράφει σημειώματα σε χαρτοπετσέτες. «Η κυβέρνηση αυτή έχει δώσει και δίνει πολλές μάχες. Οι προηγούμενες δεν είχαν δώσει μάχες. Κάτι χαρτοπετσέτες από ότι θυμάμαι δίνανε», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr