"Σκοτώνονται" Μαξίμου – ΝΔ για το… εκρηκτικό Υπουργικό Συμβούλιο.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Κυβέρνηση και ΝΔ "ξιφουλκούν" μέσω ανακοινώσεων μετά το Υπουργικό Συμβούλιο
- Για "πρωθυπουργό που εκλιπαρεί" μιλά η Πειραιώς, με... σιγουριά για την κυβερνητική πλειοψηφία απαντά το Μαξίμου
- Στην συνεδρίαση η ένταση... χτύπησε κόκκινο με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
- Σφοδρή κόντρα μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου - Τι ζήτησε ο Τσίπρας - Τι απάντησε ο συγκυβερνήτης του

Ήταν το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μετά τον… τυφώνα Καμμένου που προκάλεσε μεγάλες αναταραχές στο πολιτικό σκηνικό τις τελευταίες ημέρες. Πίσω από τις κλειστές πόρτες έγιναν πολλά, η ΝΔ αντιδρά και το Μαξίμου απαντά στέλνοντας τα δικά του μηνύματα.
ΝΔ: «Δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν…»

ΝΔ

Μετά τις πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από όλους τους υπουργούς -φυσικά συμπεριλαμβανομένου του Πάνου Καμμένου- να δεσμευτούν πως δεν θα «ρίξουν» την κυβέρνηση, η ΝΔ πήρε επίσημη θέση με μια «καυστική» ανακοίνωση.

Μια ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για “Κυβέρνηση σε αποσύνθεση” και για “κυνικό θίασο”…

Αναλυτικά από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο κυνικός θίασος που κυβερνά βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και τα μέλη του δεν μπορούν να το κρύψουν ούτε κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν και στη συνέχεια να τους παρακολουθεί άβουλος να αλληλοκατηγορούνται για να μην χάσουν την καρέκλα τους.

Φτάνει πια. Η χώρα δεν μπορεί να βυθίζεται άλλο εξαιτίας σας”.
Απάντηση με… σιγουριά από το Μαξίμου

ΝΔ

Η ανακοίνωση αυτή της ΝΔ δεν έμεινε αναπάντητη, καθότι λίγη ώρα μετά, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ενημέρωνε τα εξής:

«Κατανοούμε την αμηχανία που προκλήθηκε στη ΝΔ από το βασικό μήνυμα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα συμπράξει στο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας«.
Άγριος καυγάς Κοτζιά – Καμμένου

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως… αντιπαράθεση πέρα από κάθε προηγούμενο ξέσπασε στο υπουργικό συμβούλιο ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και το Νίκο Κοτζιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν τεταμένο με την κόντρα ανάμεσα στους δυο άντρες να είναι έντονη. Ο υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο κατηγορώντας τον ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια.

ΝΔ

Ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε σύμφωνα με πληροφορίες τον Πάνο Καμμένο ότι επιχειρεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για τις δικές του πολιτικές επιδιώξεις.
Τι ζήτησε ο Τσίπρας – Τι απάντησε ο Καμμένος

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ζήτησε την επίσημη δέσμευση του Πάνου Καμμένου ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση εξαιτίας του θέματος των Σκοπίων. Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες απευθυνόμενος σαφέστατα στον υπουργό Άμυνας ζήτησε από τον κ. Καμμένο να δεσμευθεί ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ταυτιζόμενος με τις προσπάθειες της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είπε: «Έχουμε καταφέρει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Κατανοώ ότι το θέμα της πΓΔΜ δημιουργεί διαφορές αλλά δεν μπορεί στο όνομα των διαφορών να προαναγγέλλεται ή να προεξοφλείται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης. Δεν ζητώ από κανέναν να αλλάξει θέση. Ζητώ όμως να ξεκαθαρίσετε ότι δεν σκέφτεστε και δεν πρόκειται να ταυτιστείτε με την αξιωματική αντιπολίτευση σε πιθανή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Ότι δεν πρόκειται να ταυτιστεί κανένα μέλος της κυβέρνησης με τις προσπάθειες δεξιάς και ακροδεξιάς να ανατρέψουν την κυβέρνηση με αληθινή αιτία την επιχείρηση ανατροπής της προσπάθειας μας να ανορθώσουμε την οικονομία και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες της κάθαρσης».

Ο Πάνος Καμμένος σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές απάντησε: «Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης».

Πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στον υπουργό Άμυνας αναφέρουν ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση να ταυτιστούμε με τη ΝΔ στην Συμφωνία των Πρεσπών, όμως η θέση των ΑΝΕΛ είναι γνωστή εδώ και καιρό».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πηγή: www.newsit.gr