Σήμερα η απόφαση των δικαστών για τον Παπακωνσταντίνου

Σήμερα αναμένεται να πέσουν τίτλοι τέλους στη δίκη της υπόθεσης Λαγκάντ, με το Ειδικό Δικαστήριο να αποφασίζει για την αθωότητα ή όχι του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ύστερα από μία έντονη ακροαματική διαδικασία, που διήρκησε περίπου 11 συνεδριάσεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου, αρχικά επί της ενοχής ή μη, έχοντας υπόψη ότι σε περίπτωση καταδίκης, η ποινή για τα αδικήματα που αντιμετωπίζει, φτάνει ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Ήδη η εισαγγελέας της έδρας, Ξένη Δημητρίου, έχει εισηγηθεί την ενοχή του πρώην υπουργού όπως κατηγορείται, δηλαδή για τις πράξεις της απόπειρας απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και της νόθευσης εγγράφου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50).

Η πρότασή της δεν αποτελεί θέσφατο για του ανώτατους δικαστές, οι οποίοι έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά συσκέψεων προκειμένου να καταλήξουν στην ετυμηγορία τους. Δεν αποκλείεται πάντως, να παίξει ρόλο και το γεγονός ότι οποιαδήποτε απόφαση λάβουν, είναι αμετάκλητη, που σημαίνει πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν έχει δικαίωμα έφεσης.

Πηγή: parapolitika.gr