Πολιτικό μανιφέστο ετοιμάζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ποια είναι τα επόμενα βήματα του Έλληνα Επιτρόπου

Ηχηρή παρέμβαση, ικανή να δρομολογήσει εξελίξεις στη μεγάλη, όπως τη χαρακτηρίζει, παράταξη, που περιλαμβάνει τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, τον χώρο του Κέντρου αλλά και μεγάλο μέρος της Κεντροαριστεράς, ετοιμάζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πρόκειται να δημοσιοποιήσει ένα πολιτικό μανιφέστο, στο οποίο θα περιγράφει επακριβώς τις πρωτοβουλίες που πρέπει να δρομολογηθούν για την επανίδρυση της συντηρητικής παράταξης. Το μανιφέστο μιλάει για ένα μεγάλο κόμμα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στα σύνθετα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη και την Ελλάδα και στη στρατηγική που μπορεί να βγάλει τη χώρα απ’ την κρίση.

Ολα δείχνουν ότι ο Ελληνας επίτροπος ετοιμάζεται πυρετωδώς για ολική επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η παρέμβαση που πρόκειται να αναπτύξει, καθώς, επίσης, και το πολιτικό μανιφέστο που ετοιμάζει. Ο ίδιος πιστεύει ότι αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση για να ηγηθεί μιας μεγάλης παράταξης. Με δεδομένο ότι είναι προνομιακός συνομιλητής με κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ παράλληλα έχει ισχυρούς δεσμούς και με τις ΗΠΑ, αποτελεί σημείο αναφοράς και εγγύηση για μια παράταξη που θα είναι σταθερά προσανατολισμένη στην Ευρώπη. Μια παράταξη στην οποία θα ηγείται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μπορεί να ξεφύγει απ’ τις αγκυλώσεις και την περιχαράκωση της μειοψηφικής σκληρής Δεξιάς και να κερδίσει ευρύτερο πολιτικό ακροατήριο, που είναι απαραίτητο για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος που θα αμφισβητήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρωτοβουλίες του Δημήτρη Αβραμόπουλου θα εκδηλωθούν άμεσα και θα έχουν στρατηγικό στόχο να προκαλέσουν ανατροπές στη συντηρητική παράταξη στις αρχές Οκτωβρίου. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει αρχίσει σειρά επαφών με παράγοντες της συντηρητικής παράταξης, με εκδότες και κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες. Η πρώτη ηχηρή παρέμβαση, που θα σηματοδοτήσει την ολική επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο, θα εκδηλωθεί αμέσως μετά το Πάσχα.

Πηγή: parapolitika.gr