Νίκος Δένδιας: Ο μεγάλος ηττημένος στην ΚΟ της ΝΔ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Νίκος Δένδιας θέλησε να σηκώσει ψηλά τους τόνους ασκώντας έντονη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην υπουργός ωστόσο είναι ο μεγάλος ηττημένος της χθεσινής συνεδρίασης αφού πήρε απάντηση από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος στη δευτερολογία του μίλησε προσωπικά για τον Νίκο Δένδια. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε: "Λίγο μετά τις εκλογές και αφού χάσαμε ήρθε ο φίλος μου ο Νίκος ο Δένδιας και μου είπε: "Πρόεδρε πρέπει τώρα να ξεκουραστείς". Σήμερα κατάλαβα τι εννοούσε".

Ο Νίκος Δένδιας απάντησε σήμερα μιλώντας για αστεϊσμούς και συμπλήρωσε "Θα ευχόμουν να είχε αποδεχθεί ο κ. Σαμαράς την πρόταση για έκτακτο συνέδριο".

Ασημακοπούλου

Βέλη προς τον πρώην υπουργό εξαπέλυσε και η Άννα Ασημακοπούλου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ευχαριστώντας ειρωνικά τον πρώην υπουργό επειδή ενημέρωσε για την ήττα στις εκλογές.

Γιακουμάτος

Στον Νίκο Δένδια επιτέθηκε, όμως, και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος "Ύπατος, ύπατοι, ύπατα. Μπράβο, ρε Νίκο. Ποιοι φωνάζουν; Μεγαλοσχήμονες και όσοι ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς, νεκροθάφτες και παραπληροφορητές που τροφοδοτούσαν διάφορα περί δήθεν λαϊκιστών;", διερωτήθηκε ο βουλευτής και συνέχισε "όποιος θέλει για αρχηγός, εδώ είμαστε".

Οι κόντρες αυτές δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις του Νίκου Δένδια με την τωρινή ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχουν διαρραγεί οριστικά. Η αρχή έγινε με τις δύο αρνήσεις στον Αντώνη Σαμαρά σε ισάριθμες προτάσεις για θέσεις.

Η πρώτη θέση που προτάθηκε στον πρώην υπουργό ήταν εκείνη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με τον ίδιο να απαντάει αρνητικά και έτσι η τριάδα να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Βρούτσης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η δεύτερη άρνηση από τον βουλευτή ήρθε στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά προς τον ίδιο να αναλάβει την γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού, αντικαθιστώντας τον Μενέλαο Δασκαλάκη.

Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας σε κάθε ανακοίνωση που έβγαζε η Νέα Δημοκρατία, εξέδιδε και μία ανάλογη από το πολιτικό του γραφείο, όταν το θέμα της ανακοίνωσης είχε σχέση με τα υπουργεία από τα οποία πέρασε.

Πηγή: parapolitika.gr