«Καρφωμένα» τα μάτια του Τσίπρα στον Μητσοτάκη – Σε «ακτίνες» η ομιλία του στην ΔΕΘ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Στην ΔΕΘ 2018 παρουσιάζει σήμερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης το (προεκλογικό) πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας
- Θα νιώθει τα... μάτια του πρωθυπουργού πάνω του, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί στενά τα λεγόμενα του αρχηγού της ΝΔ
- Γιατί στο Μαξίμου θεωρούν πως το φλέγον θέμα της περικοπής των συντάξεων είναι "αγκάθι" και για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης
- Τα "βαρίδια", ο... Πινοσέτ, τα "πενηνταράκια" για την οικονομία και το "άνοιγμα" του Μητσοτάκη σε Γεννηματά - Θεοδωράκη

Με το βλέμμα… στραμμένο στην Θεσσαλονίκη και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ 2018 βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου καθώς από τις τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ σήμερα, Σάββατο 15.09.2018 και αύριο, Κυριακή, θα εξαρτηθεί και η τακτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα.
Τι «βλέπει» το Μαξίμου από την παρουσία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ 2018

Ο συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στο αίτημα για εκλογές τώρα αφού όπως λένε αυτό αποτελεί πάγια διεκδίκηση της ΝΔ από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία.

Σε ό, τι αφορά τα μεγάλα θέματα όπως το εργασιακό και το ασφαλιστικό, στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η κινητικότητα που υπάρχει για το θέμα της ακύρωσης του μέτρου της περικοπής των συντάξεων την συγκεκριμένη στιγμή, δυσχεραίνει την θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και περιπλέκει τα πράγματα καθώς του αποδυναμώνει το αφήγημα.

Αναμένουν, πάντως, την τελική τοποθέτηση της ΝΔ για το ασφαλιστικό καθώς μετά την δήλωση του Κώστα Καραγκούνη για το μοντέλο Πινοσέτ υπήρξε ένα πραγματικό κομφούζιο και μια μεγάλη… αντάρα μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμα στην κυβέρνηση περιμένουν να δουν αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο θέμα των συμβασιούχων επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος ανέφερε ότι θα ισχύσει ό, τι λέει το Σύνταγμα και δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης ενώ επέμεινε ότι την ΝΔ δεν την δεσμεύει η προνομοθέτηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Πυρετός» για το Σκοπιανό και κοινωνία

Επειδή, πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει καλά ότι η λύση για το Μακεδονικό θα τον δεσμεύσει στο μέλλον η κυβέρνηση περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεδομένου ότι τα βλέμματα συμμάχων και εταίρων θα είναι στραμμένα στην Θεσσαλονίκη.

Πέρα όλα αυτά ενδιαφέρον έχει και το κοινωνικό πακέτο που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς θα πρέπει να αιτιολογήσει και το κάθε ευρώ που θα υποσχεθεί.

ΔΕΘ 2018

Πέρα από όλα αυτά οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι θα έχει ενδιαφέρον το κατά πόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλύψει κάποια στελέχη του κόμματος του τα οποία εμφανίζονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη.

Το άνοιγμα προς την κεντροαριστερά και ιδιαίτερα προς την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη θεωρείται δεδομένο από την κυβέρνηση καθώς οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα αρπάξει την ευκαιρία για να απευθυνθεί προς την άλλη πλευρά ρίχνοντας γέφυρες συνεργασίας.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πηγή: www.newsit.gr