Δηλώνει αθώος ο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ένταση ξεκίνησε η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στο ειδικό δικαστήριο, καθώς ο πρώην τσάρος της Οικονομίας δεν ήθελε να τραβήξουν φωτογραφίες του οι φωτογράφοι. Ωστόσο, οι φωτορεπόρτερς λαμβάνοντας ειδική άδεια μπήκαν στην αίθουσα και τράβηξαν φωτογραφίες.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εισήλθε στο δικαστικό μέγαρο -κατόπιν ειδικής άδειας- από το γκαράζ του κτηρίου, προκειμένου να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτορεπόρτερ. Μάλιστα ζήτησε από το δικαστήριο να μην φωτογραφηθεί. Όμως ο πρόεδρος του δικαστηρίου του απάντησε ότι είναι δημόσιο πρόσωπο και πρόσωπο της επικαιρότητας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα, καθώς φέρεται να διέγραψε από τη λίστα Λαγκάρντ τρία ηλεκτρονικά αρχεία, τα οποία αφορούσαν σε συγγενικά του πρόσωπα, δήλωσε αθώος και αρνήθηκε το κατηγορητήριο.

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες».

Ακόμα οι συνήγοροι του πρώην υπουργού πρότειναν στο δικαστήριο επτά νέους μάρτυρες.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του Δημήτρη Μασίνα, διευθυντή του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου. Στην κατάθεσή του έκανε αναφορά στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού και συγκεκριμένα στον Ανδρέα Ρωσσώνη, Συμεών Σικιαρίση, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και Ελένη Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Μασίνας ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει κοινοποιηθεί στους συγγενείς του υπουργού ο φορολογικός έλεγχος που έχει διενεργηθεί και μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και αύριο, θα κοινοποιηθεί.

Η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο συνεχίστηκε με την κατάθεση του μάρτυρα Παναγιώτη Μαντούβαλου, ο οποίος ήταν στέλεχος του ΣΔΟΕ, αρμόδιος για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

Πηγή: parapolitika.gr