Φωτιές: «Μύδροι» ΝΔ για τις νέες αποκαλύψεις. «Αδίστακτοι, ανεύθυνοι, χωρίς ίχνος ντροπής»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σφοδρή επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση μετά την νέα αποκάλυψη της Καθημερινής σχετικά με το πότε το Μαξίμου γνώριζε ήδη για νεκρούς από τις φωτιές.

Σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση με τις φονικές φωτιές που κόστισαν την ζωή τουλάχιστον 96 ανθρώπων…

Το δημοσίευμα φέρνει στο «φως» το δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ, σύμφωνα με το οποίο η πρώτη αναφορά για νεκρό έγινε στις 21:43 το βράδυ της «αποφράδας» Δευτέρας, 23.07.2018.

Εδώ να υπενθυμιστεί πως λίγο πριν τα μεσάνυχτα της μοιραίας βραδιάς, ο πρωθυπουργός μαζί με υπουργούς και τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Εκεί όπου δεν γίνεται αναφορά σε νεκρούς. Η πρώτη αναφορά έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, 24.07.2018.

Σε αυτό το γεγονός στέκεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με βαρείς χαρακτηρισμούς.
Η οργισμένη ανακοίνωση της ΝΔ για τις νέες αποκαλύψεις για τις φωτιές

Χαρακτηριστικά η Αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει:

«Ένα ακόμα δημοσίευμα, αυτή τη φορά της “Καθημερινής”, επιβεβαιώνει, με αδιάψευστα πλέον στοιχεία, ότι την ώρα που ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί του και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθησύχαζαν τους πολίτες ότι η κατάσταση στο Μάτι είναι υπό έλεγχο, γνώριζαν ήδη την ύπαρξη τουλάχιστον 4 νεκρών, όπως και ότι σε εξέλιξη βρισκόταν μια πρωτοφανής καταστροφή.

Αποδεικνύεται και με δημόσια πλέον στοιχεία ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες.

Θα το ξαναπούμε: Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί σε αυτήν τη χώρα. Τόσο κυνικούς, αδίστακτους, ανεύθυνους και χωρίς ίχνος ντροπής, ποτέ».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πηγή: www.newsit.gr