Σόιμπλε: “Στην Αθήνα, δεν ξέρουν τι θέλουν”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


"Πριν τις εκλογές, παρακαλούσαν για επέκταση του προγράμματος..." είπε μετά το ECOFIN...

Αμέσως μετά το ECOFIN, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε για το ελληνικό θέμα στα ΜΜΕ, τονίζοντας πως "η Αθήνα, δεν ξέρει τι θέλει".

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

"Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι θέλει η Ελλάδα. Πριν τις εκλογές, παρακάλεσε για την επέκταση του προγράμματος. Η ελληνική κυβέρνηση, θέλει αυτό το πρόγραμμα ή όχι; Συζητήσαμε με τον Βαρουφάκη και είπαμε ότι η αναγκαιότητα του προγράμματος προέκυψε επειδή η Ελλάδα έχασε πρόσβαση στις αγορές. Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι στην Αθήνα δεν ξέρουν πάντοτε τι επιθυμούν. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας άκουσε από συναδέρφους πως οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν τους υπόλοιπους εταίρους...".

Προειδοποίησε πως η κατάσταση για την Ελλάδα δεν βελτιώνεται, παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, συμπληρώνοντας πως η θέση των 18 εταίρων στο Eurogroup της Δευτέρας ήταν ομόφωνη. Επισήμανε δε πως το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στο 100% των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει.

Και συνέχισε:

"Δεν μπορώ να παρατείνω κάτι που δεν το επιθυμεί η Ελλάδα. Το κοινοβούλιο μπορεί να εγκρίνει παράταση μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου. Αν αυτό το πρόγραμμα δεν ολοκληρωθεί τότε θα έχουμε μια δύσκολη κατάσταση. Το τι θα γίνει μετά δεν έχει νόημα να το συζητάμε και να κάνουμε εικασίες".