Η Ε.Ε. σπάει το απόρρητο ελληνικών καταθέσεων!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με αποκλειστική δήλωση του εκπρoσώπου του, εξηγεί πώς έχουν τα πράγματα και τι μπορεί να περιμένει η Αθήνα από τους Ευρωπαίους.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής: "Έχουμε καταστήσει σαφές στον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, ότι η Ελλάδα θα έχει την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις στο πλευρό της, αν στρωθεί στη δουλειά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης ως απόλυτη προτεραιότητα. Μέρος αυτής της στήριξης θα γίνει φανερό από τα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., τα οποία με τη σειρά τους θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια, βοηθώντας την Ελλάδα να ανακτήσει τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν φύγει από τη χώρα. Οι πλούσιοι Ελληνες πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερο βάρος όχι μόνο για ηθικούς λόγους, αλλά και επειδή αυτό θα συμβάλει στην αύξηση των φορολογικών εσόδων. Αυτός θα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μπουν χρήματα στην οικονομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς να σταματήσουν οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης".

Η δήλωση αυτή του Γερμανού πολιτικού συμβαδίζει απόλυτα με τις προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, "περί χτυπήματος" της ολιγαρχίας, αλλά και αναφορικά με τη μεγάλη φοροδιαφυγή που σημειώνεται στην Ελλάδα, κάτι που βρίσκει ευήκοα ώτα στη Γερμανία.

Πλέον, η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν πηγές των Βρυξελλών, θέλει σύντομα να εκμεταλλευτεί τη διάθεση των εταίρων να βοηθήσουν, για να "χτυπήσει" τη διαφθορά και τους ολιγάρχες.

Πηγή: parapolitika.gr