Οι διάλογοι στο “μυστικό δείπνο” της Μαριέττας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όλα όσα ειπώθηκαν από τα γαλάζια στελέχη...

Ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον του... Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία είχαν οι διάλογοι - φωτιά στο "μυστικό δείπνο" της Μαριέττας Γιαννάκου...

Η συζήτηση, ξεκίνησε με τα εξής ερωτήματα: "Γιατί χάσαμε; Τι συνέβη; Πως κατεβήκαμε στις εκλογές, με ποια ιδεολογική κατεύθυνση; Τι συνέβη στην παράταξη;"...

Και κάπου εκεί, ειπώθηκε το όνομα Σαμαράς...

"Η Νέα Δημοκρατία μεταλλάχθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια σταδιακά. Έχασε τα χαρακτηριστικά της, χάσαμε και το μεσαίο χώρο. Το ξέρουν οι ψηφοφόροι μας, μας τιμώρησαν αφού τους δείξαμε πως δεν έχουμε κοινωνική ευαισθησία" ακούστηκαν από τα χείλη των περισσοτέρων.

Εν συνεχεία, η Μαριέττα Γιαννάκου αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήραν το λόγο υποστηρίζοντας πως οι διαδικασίες στη Νέα Δημοκρατία για την επόμενη ημέρα πρέπει να "τρέξουν" μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Κάποια στιγμή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης φέρεται να είπε το εξής: "Να τους ταράξουμε στην εσωκομματική νομιμότητα", προτείνοντας συλλογή υπογραφών ενώ αμέσως μετά ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε μεταξύ άλλων πως ο χρόνος είναι λίγος αφού το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές είναι μεγάλο, αμφισβητώντας εάν η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πάει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι.

Εκεί, παρενέβη ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος όπως γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε, επικαλέστηκε κρυφή δημοσκόπηση μετά τις εκλογές στην οποία η Νέα Δημοκρατία είναι στο 15,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 44,2%!

Το λόγο πήρε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έδειξε τα δόντια της. Υποστήριξε πως στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την προσεχή Πέμπτη, θα μιλήσει για όλους και για όλα ενώ θα θέσει θέμα ηγεσίας στην Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας όμως πως δεν θα είναι υποψήφια. Ο Νικήτας Κακλαμάνης πήρε την "πάσα" τονίζοντας από την μεριά του πως "εάν δεν θέσει ο Σαμαράς θέμα ηγεσίας, θα το κάνω εγώ!".

Πιο... χαλαρή η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία αφού ανέφερε πως στο "μενού" δεν πρέπει να είναι μόνο ο Σαμαράς, είπε πως αυτό που τη νοιάζει είναι τα επόμενα βήματα: "Πρέπει να γίνουν δομικές αλλαγές στην παράταξη", πρόσθεσε.

Επίσης, συζητήθηκε η συγκρότηση ενός πανευρωπαϊκού μετώπου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει για το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι αλλά και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, προκαλώντας την έκρηξη πολλών στελεχών που διαφώνησαν αμέσως μαζί του.

Εξάλλου, συζητήθηκε και η εν γένει στάση αρκετών στελεχών μέχρι τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ωστόσο δεν αποφασίστηκε εάν θα υπάρξουν... νέα βέλη προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, την ίδια ώρα που νέα στελέχη υποστήριξαν πως "όσο περνούν οι ημέρες και έχουν τον Σαμαρά στην ηγεσία, τα ποσοστά μας θα παίρνουν την κατιούσα!".

Αίσθηση πάντως προκάλεσε και η άποψη που εξέφρασε ο Ευάγγελος Αντώναρος, όταν στην δική του παρέμβαση επισήμανε πως ο Αντώνης Σαμαράς "ήταν ο χειρότερες πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης...".