Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να στείλουν τον Τσίπρα στον κάλαθο της ιστορίας. 

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ» είναι τελειωμένοι στα μάτια ων Ελλήνων. Πολιτικά, Ψυχολογικά, Νοητικά. Η κατάσταση είναι πλέον μη-αναστρέψιμη»

Με τέτοιες βαριές εκφράσεις εκτιμούν οι Γερμανοί ανταποκριτές από σειρά έγκριτων εφημερίδων την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Η έγκριτη Nordwest Zeitung και ο έμπειρος στα Ελληνικά θέματα ανταποκριτής της σημειώνει σκωπτικά πως «Ο Τσίπρας δεν ρώτησε καν πόσοι είναι οι νεκροί. Απλώς ρώτησε κάτι που κάθε παιδί στην Ελλάδα γνωρίζει ‘Πότε θα πετάξουν ξανά τα αεροπλάνα’ ρώτησε ο Πρωθυπουργός, ‘Με το πρώτο φως της ημέρας’ του απάντησε ο σχετικός αρμόδιος».

Σε διαφορετικό σημείο η ανταπόκριση σημειώνει «Οι Έλληνες έχουν πει ‘Αρκετά με τον Τσίπρα’» και πως «Το παιδί έχει πλέον πέσει στο πηγάδι (σ.σ. Γερμανική έκφραση που σημαίνει ότι είναι πλέον πολύ αργά) ή μάλλον για να το πούμε καλύτερα, το παιδί χάθηκε στην θάλασσα φωτιάς στο Μάτι».

Η κριτική δεν στέκεται μόνο στα γεγονότα στο Μάτι αλλά σχολιάζει και τις εξελίξεις στο Σκοπιανό λέγοντας «Ήδη η ΝΔ είχε διαφορά πάνω από 10% από τον ΣΫΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις πριν από τις εξελίξεις στο ονοματολογικό» και πως «Η πιθανότητα να κερδίσει ο Τσίπρας πλέον δεν υφίσταται».

Η Handelsblatt στέκεται στα συνεχή ατοπήματα του συγκυβερνήτη του Πρωθυπουργού Πάνου Καμμένου λέγοντας πως θεωρείται «Απρόβλεπτος και εκτός ελέγχου» , ενώ η κορυφαία Γερμανόφωνη Ελβετική εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung σε μακροσκελές άρθρο του ανταποκριτή της από την Αθήνα στέκεται στο επικοινωνιακό φιάσκο, την κυβερνητική παράλυσή και την απόδοση ευθυνών στους ίδιους τους πολίτες. Χαρακτηριστικά σημειώνει «Αλέξης Τσίπρας τα έκανε όλα λάθος» .

Πηγή: Nwzonline.de

Πηγή:  Handelsblatt