Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε ένα ήδη συγκρουσιακό κλίμα όπως έδειξαν και οι δηλώσεις από την ηγεσία της Γερμανίας ο Γιάννης Βαρουφάκης συναντά σήμερα τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ολοκληρώνοντας την σειρά των κρίσιμων επαφών με τους υπουργούς οικονομικών της Ευρώπης.

Παρά τα καλά λόγια για το πρόσωπο του κυρίου Σόιμπλε και τις προσεκτικές δηλώσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, το Βερολίνο φαίνεται –μέσω διαρροών- να σκληραίνει τη στάση του και στέλνει «τελεσίγραφα» στην Αθήνα ότι πρέπει να τηρήσει κατά γράμμα όσα προβλέπει το υφιστάμενο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κύριος Βαρουφάκης προδιέγραψε μάλιστα, σε δηλώσεις του στην «Telegraph», τι σκοπεύει να «ψιθυρίσει» στο αυτί του κυρίου Σόιμπλε, προκειμένου να κάμψει την αδιάλλακτη στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στα ελληνικά αιτήματα.

«Θα πω στον κύριο Σόιμπλε ότι μπορεί να είμαστε Αριστεροί, αλλά μπορεί να βασιστεί σ' εμάς ότι θα διώξουμε τα καρτέλ και την ολιγαρχία από την Ελλάδα, και ότι θα προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, τις οποίες οι προκάτοχοί μας αρνήθηκαν» τόνισε στην βρετανική εφημερίδα, «ποντάροντας» σε μία συμφωνία με τους εταίρους επί τη βάσει μεταρρυθμίσεων που ζητούσαν από την προηγούμενη κυβέρνηση να εφαρμόσει, αλλά εκείνη ολιγώρησε.

Ο κύριος Βαρουφάκης πάντως θα υποστεί την «βάσανο» και άλλων συναντήσεων στο Βερολίνο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας και πρώην μέλος της ΕΚΤ Γιόργκ Ασμουσεν, αλλά και με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Πηγή: parapolitika.gr