Γιούνκερ: »Δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα λόγω ΣΥΡΙΖΑ»


Την ανάγκη για κάποια διαφοροποίηση στις πολιτικές της Ευρώπης υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα ανατραπούν τα πάντα εξαιτίας του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών.

Σε παρέμβασή του στον ετήσιο διάλογο μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εθνικών κοινοβουλίων σχετικά με το ευρωπαϊκό εξάμηνο, ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε πως θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν η έκφραση της δημοκρατικής θέλησης του ελληνικού λαού, τον οποίο συνεχάρη «για το θάρρος του».

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι όσοι κερδίζουν τις εκλογές στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες θα πρέπει και αυτοί με τη σειρά τους να λαμβάνουν υπ’ όψιν τούς υπόλοιπους στην Ε.Ε. και τις πεποιθήσεις τους.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε την ανάγκη για κάποια διαφοροποίηση στις πολιτικές, διευκρινίζοντας ωστόσο: «Δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα». Παρέπεμψε, εξάλλου, στα όσα έχει πει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, πρόσφατα στη γερμανική τηλεόραση, ότι δηλαδή: «Δεν περιμέναμε τις εκλογές στην Ελλάδα για να αλλάξουμε την πολιτική μας».

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε ακόμη στις πρωτοβουλίες που είχε ήδη λάβει η Κομισιόν πριν από τις ελληνικές εκλογές σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο των 315 δισ. ευρώ, αλλά και τις αποφάσεις για την ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας. «Κατανοώ αυτά τα οποία έγιναν στην Ελλάδα και σας λέω ότι αυτά που έκανε η Κομισιόν έγιναν πριν από το δίδαγμα, που ορισμένοι λένε ότι πήραμε από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών», ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πηγή: parapolitika.gr