Τζανακόπουλος: Ο Ερντογάν παίζει με τις ζωές των δυο Ελλήνων στρατιωτικών – video

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εξοργισμένος με τη νέα άρνηση της τουρκικής δικαιοσύνης να αποφυλακίσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως παίζει με τις ζωές τους, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαίωμά τους και βγαίνει εκτός ορίων.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 την Τετάρτη (18.07.2018) μίλησε για καραμπινάτη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υπόθεση με την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Η Τουρκία στη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία πλέον είναι υπόθεση καραμπινάτης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φαίνεται να λειτουργεί με όρους που ξεπερνούν τα όρια», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι δεν είναι απίθανο να υπάρξει αλλαγή στάσης της τουρκικής κυβέρνησης, της τουρκικής δικαιοσύνης και του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τζανακόπουλος: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την εκτίμηση πως η Τουρκία και ο Ερντογάν χρησιμοποιούν την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών για να διαπραγματευτούν.

«Προφανώς το θέμα αυτό ο κ. Ερντογάν το χρησιμοποιεί για να διαπραγματευθεί για άλλα πράγματα κι αυτό ακριβώς είναι το απαράδεκτο, δεν είναι δυνατό να παίζουμε με ανθρώπινες ζωές στο παιχνίδι της διπλωματικής σύγκρουσης, διότι τότε είμαστε εκτός των ορίων και περνάμε σε ένα πεδίο αρκετά εχθρικό», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Τόνισε πάντως ότι η ελληνική πλευρά «θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε όλα τα μέσα της πολιτικής πίεσης, τις διπλωματικές και νομικές δυνατότητες, όμως όλα εξαρτώνται από την τουρκική Εισαγγελία, που στο σύστημα της χώρας είναι εξαρτώμενη από την τουρκική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο «ο κ. Ερντογάν μετά τις εκλογές νιώθει αρκετά ασφαλής κι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δύναται να υπάρξει μια χαλάρωση και νομίζω ότι η επιλογή που θα γίνει, θα είναι για μια αποκλιμάκωση των σχέσεων και εκεί είναι που μπορεί να τεθεί και το ζήτημα των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών».
Οι φοροελαφρύνσεις

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε και για τις φοροελαφρύνσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Οι δυνατότητες για τις πολιτικές που θα μπορούν να ασκηθούν, μετά και το τυπικό τέλος της μνημονιακής επιτροπείας την 21η Αυγούστου, θα είναι αρκετά μεγαλύτερες, είπε.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, πέραν των άλλων, υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για το 2019 να δούμε μια πολιτική στοχευμένων φοροελαφρύνσεων και κοινωνικής στήριξης, καθώς δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος περίπου 750 εκατ. «που θα είναι διαρκής, δηλαδή πλέον δεν θα είναι η λογική ενός κοινωνικού επιδόματος που θα δίνεται εφάπαξ και μόνο στην περίπτωση που έχουμε υπερπλεόνασμα».

«Έχουμε» τόνισε «μια διαρκή δυνατότητα να έχουμε δημοσιονομικό χώρο, ο οποίος αυξάνεται περισσότερο το 2020 και πάει λέγοντας. Επομένως, εκεί πια θα δούμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης».
Εκλογές το ’19

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η 4ετία θα εξαντληθεί και πως «η ΝΔ έχει χάσει την ψυχραιμία της, γιατί βλέπει ότι η σημερινή κυβέρνηση ολοκληρώνει τον κύκλο τού προγράμματος και βγαίνει σε μια φάση που θα μπορεί να ασκήσει με πολύ μεγαλύτερη ελευθερία πολιτικές κοινωνικής στήριξης».

Ως προς το χθεσινό σημείωμα της ΝΔ για την εταιρεία των αδερφών του πρωθυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: «Η ΝΔ εξέδωσε μια ανακοίνωση που στην κυριολεξία είναι για ποινικό δικαστήριο», «ήταν ένα συκοφαντικό λιβελογράφημα. Σε συνεργασία με ένα συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, η ΝΔ προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα σε αυτό το σκοτάδι» προσέθεσε και απέκρουσε αναλυτικά μια-μια ως «ψευδείς», «ανυπόστατες» και «συκοφαντικές» τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1 και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr