Το twitter θυμάται το δημοψήφισμα του 2015

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα κινούνταν στους ρυθμούς του δημοψηφίσματος. Το δραματικό καλοκαίρι του 2015 που άφησε πολλά τραύματα σε όλους μας ήταν πλούσιο σε πολιτικά γεγονότα και θα συζητείται για πολλά χρόνια.

Το δημοψήφισμα είχε προκηρυχθεί στις 28 Ιουνίου του 2015 και έγινε μια εβδομάδα αργότερα, σαν σήμερα. Το ερώτημα ήταν αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.), που προτάθηκε στην Ελλάδα στις 25 Ιουνίου. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν η απόρριψη της πρότασης του σχεδίου συμφωνίας με ποσοστό 61,3%.

Σήμερα, όπως και κάθε χρόνο το twitter θυμάται και σχολιάζει όλα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα. Από τις δηλώσεις και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έως και τους χορούς και τα πανηγύρια στο Σύνταγμα για το όχι που μετά έγινε ναι. Πολλοί σχολιάζουν και την δήλωση της συζύγου του πρωθυπουργού, Μπέτυς Μπαζιάνα. Είχε δηλώσει στην Εφημερίδα των Συντακτών: «προσωπικά μιλώντας, τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή – ναι κυριολεκτώ. Πώς είναι δυνατόν να υποτιμήθηκε τόσο η γνώμη ενός λαού από τους ισχυρούς-δυνάστες του; Ποια «δημοκρατία» των ισχυρών μπορεί να αγνοήσει την επιλογή ενός λαού να ακολουθήσει άλλο δρόμο; Θυμηθείτε, το μήνυμα που διαδόθηκε παγκόσμια σαν φλόγα εκείνο το βράδυ της μοιραίας διαπραγμάτευσης: This is a coup…»

Πηγή: www.newsit.gr