Αποκαλύψεις Τσίπρα για το τηλεφώνημα στον Ερντογάν μετά τις τουρκικές εκλογές – Τι του είπε για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις τουρκικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό: «Οι θέσεις του κ. Ερντογάν είναι γνωστές. Τον πήρα να τον συγχαρώ, του έθεσα το θέμα λέγοντας του ότι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει αυτό το “αγκάθι” ανάμεσα στις σχέσεις μας».

Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας: «Τον διαβεβαίωσα ότι παρά τις διαφορές μας είμαστε προσανατολισμένοι στη λογική της καλής γειτονίας και του διαλόγου. Και ότι δεν πρέπει να αισθάνεται ότι έχει εχθρούς, αλλά φίλους στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Είπε ότι έχει κι αυτός ένα πρόβλημα, το γνωστό πρόβλημα. Του απάντησα όπως έπρεπε να του απαντήσω. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που του έχω απαντήσει ως προς αυτό το θέμα. Δεν έκανε απόλυτα ευθύ παραλληλισμό των δυό θεμάτων, Απλά εθεσε οτι υπάρχει και αυτό το πρόβλημα στην ατζέντα μας».

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι συμφώνησε με τον Ερντογάν να συναντηθούν στην επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Το θετικό είναι ότι ο ίδιος μου είπε ότι είναι ευκαιρία να τα πούμε από κοντά στην επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Κι ας ελπίσουμε ότι θα είναι εποικοδομητική αυτή η συνάντηση», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: www.newsit.gr